PRIJETNJE MAFIJE

Sabo: Šutjet ću sve dok policija ne završi istragu

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, čiju su suprugu prošli tjedan u njihovu vukovarskom stanu napali nepoznati napadači lakše je ozlijedivši, izjavio je danas novinarima da više ne želi davati izjave u vezi s tim napadom, obrazloživši da je policijska istraga u tijeku.

- Uza sve uvažavanje vas, kao novinara, ja vas nisam niti želio informirati o tom slučaju. Dogovor između mene i policije je bio da ide samo kratko policijsko priopćenje, ali vi ste to saznali i dočekali me poslijepodne u hodniku zgrade u kojoj živim. Rekao sam što sam rekao, ali više ne želim govoriti o tome - kazao je Sabo novinarima nakon održanog aktualnog sata na sjednici Gradskog vijeća Vukovara.

Na pitanje novinara stoji li još uvijek njegova, često isticana tvrdnja, da je Vukovar siguran grad, Željko Sabo je kazao kako je napad na njegovu suprugu pojedinačan slučaj, kakvi se događaju i u drugim gradovima.

- Sigurno je da si građani Vukovara mogu postaviti pitanje što oni mogu očekivati ako se to što se dogodilo, dogodilo njihovu gradonačelniku? Ja im, međutim, poručujem da policija radi svoj posao i da se mogu osjećati sigurno - kazao je Sabo.

HDZ: Mi nismo iza napada Sabo: Nisam nikoga prozvao

Napad na suprugu vukovarskoga gradonačelnika ponukao je tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća predsjednika vukovarskog HDZ-a, vijećnika Damira Barnu, da mu izrazi suosjećanje, rekavši kako napad nije potaknuo HDZ. U vukovarskom HDZ-u, prema Barninim riječima, smatraju kako su uzrok napada na gradonačelnikovu suprugu “mnogobrojne kaznene prijave koje je Željko Sabo podnio za mandata gradonačelnika, ali i kaznene prijave podnijete protiv gradonačelnika”. “HDZ je, u svakom slučaju, čist i ne stojimo iza napada”, poručio je Barna.

Gradonačelnik Željko Sabo pak tvrdi kako nikoga nije prozivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:54