PREDSJEDNIK ĐAKOVAČKOG OGRANKA

Sabor: HNS-ovom zastupniku Ivici Mandiću ukinut imunitet

 Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - HNS-ov zastupnik Ivica Mandić ostao je danas bez saborskog imuniteta na zahtjev Općinskog suda u Našicama koji ga tereti za kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, krivotvorenja službene isprave.

Mandića je dok još nije bio zastupnik Općinski sud oslobodio krivnje međutim Županijski sud u Osijeku sve je vratio na ponovno suđenje. Mandić je inače predsjednik đakovačkog HNS-a i član predsjedništva HNS-a Osječke županije.

Kao predsjednik Nadzornog odbora Đakovačkog vodovoda ovjerio je i potpisao izmjenjeni ugovor direktora Vodovoda Vlade Korena koji je ovaj sam izmjenio, a sve kako bi se zaštitio od smjene s mjesta direktora. Sve je završio optužnicom protiv obojice.

No, Općinski sud ih je u prvom stupnju oslobodio krivnje, ali je Županijski sud sve vratio na ponovno postupanje. U HNS-u danas objašnjavaju kako se Mandić našao na sudu jer je ugovor koji je potpisao Korenu bio antidatiran. No, za to tvrde nije bio kriv on već pravnica koja mu je rekla da ugovor može potpisati.

- Općinski sud oslobodio da je budući da nije bilo kaznenog djela niti je počinjena šteta. Međutim Županijski sud je ocjenio kako ako nije bilo kaznenog djela optužnica trebala biti odbačena te je sve vratio Općinskom sudu na ponovno suđenje - kažu u HNS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:21