SJEDNICA

Sabor ide na dvotjednu stanku

Gordan Jandroković
 Damjan Tadic / CROPIX

Podnevnim glasovanjem o raspravljenim točkama, Hrvatski sabor u srijedu će zaključiti aktualnu sjednicu započetu sredinom rujna, zastupnici se u klupe ponovno vraćaju 14. studenoga.

Konačni prijedlozi zakona o zdravstvenoj zaštiti, o probaciji, o lovstvu, upućivanje pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u mirovne misije, prijedlog oporbe da se osnuje istražno povjerenstvo za Agrokor, neke su od točaka koje čekaju izglasavanje.

Sabor bi u drugo čitanje trebao poslati paket zakona za cjelovitu mirovinsku reformu, prijedloge zakona o Državnom inspektoratu, o udžbenicima itd.

Prije glasovanja, zastupnici će raspraviti Godišnje izvješće o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) za 2017. godinu.

Agencija je lani riješila ukupno 645 predmeta, odnosno u 20-godišnjem radu više od osam tisuća predmeta. Neriješenih je lani ostalo 18 predmeta, a Visoki upravni sud je donio devet presuda u kojima su tužbe protiv Agencije odbačene odnosno odbijene. Trajanje sudskih postupaka iz područja tržišnog natjecanja od oko 200 dana svrstava Agenciju na visoko drugo mjesto po ažurnosti postupanja u Europskoj uniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:38