PODRŽAN PRIJEDLOG

Sabor: Kristijan Kevešević je dobar kandidat za zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova
 Srečko Niketić / Hanza Media

ZAGREB - Saborski klubovi u četvrtak su podržali prijedlog pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić da Sabor za njenog zamjenika imenuje pravnika Kristijana Keveševića.

Pored formalnih uvjeta, Kevešević je poznat javnosti u području ljudskih prava, od lipnja prošle godine savjetnik je pravobraniteljice za pravna pitanja, prije toga je bio pomoćnik ravnatelja u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, specijalizirao se za područje korupcije i trgovanja ljudima, navela je, uz ostalo, Ljubičić.

Kevešević se bavio i rock glazbom, ima 20-ak autorskih rock pjesama, što dodaje element kreativnosti i razbarušenosti koji za ovu vrstu posla može biti samo plus, ističe Vesna Pusić (Glas) uvjerena da će predloženi kandidat dobro obavljati svoj posao.

Keveševićeve reference hvali i HDZ-ova Željka Josić. Kaže kako je bio predavač na edukacijama za suce, policijske službenike, da je radio u jedinici za suzbijanje trgovanja ljudima. Uvijek ćemo podržavati ljude koji kvalitetno rade svoj posao, rekla je Josić.

Zastupničku podršku Keveševićevu imenovanju, Sabor će formalizirati glasovanjem, najvjerojatnije idući petak.

Pravobranitelja za ravnopravnost spolova i njen zamjenik imenuju se na osam godina i mogu biti ponovno imenovani.

Sabor je raspravio izmjene Zakona o sigurnosti prometa koje je predložio Klub Glasa, a po kojima bi vozači romobila, koje se zakonski tretira kao pješake, nosili reflektirajuće prsluke i kacige te imali prikladno osvijetljene romobile. Vlada je odbila prijedlog Glasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:37