NA DNEVNOM REDU

Sabor poslijepodne raspravlja o kaznama za kršenje mjera zaraze koronavirusom

Također, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u obveznoj je izolaciji, izvijestio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković
Gordan Jandroković
 Damjan Tadic/CROPIX

Nakon što mu to nije uspjelo dan prije, Hrvatski sabor u srijedu je svoj dnevni red dopunio izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se propisati kazne za nepridržavanje mjera zaštite od zaraze koronavirusom, a raspravit će ih poslijepodne.

Cilj je odmah u srijedu raspraviti taj prijedlog, rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković, procijenivši da bi rasprava o njemu mogla početi rano poslijepodne, nakon rasprave o paketu poreznih zakona i slobodnih govora.

Sabor je u dnevni red uvrstio i izmjene zakona o lokalnim izborima, o Gradu Zagrebu te o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a raspravit će ih u hitnoj proceduri.

Državna odvjetnica u obveznoj izolaciji

Jandroković je zastupnike izvijestio da je maloprije iz DORH-a dobio informaciju da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u obveznoj izolaciji, a njezin prvi zamjenik čeka stajalište nadležnog epidemiologa o eventualnoj samoizolaciji.

- Predloženo nam je da se rasprava o izvješću o radu DORH-a u 2019., koja bi po dnevnom redu trebala biti raspravljena u četvrtak, prebaci do trenutka dok će Hrvoj Šipek moći sudjelovati u raspravi - rekao je Jandroković napominjući kako će to ovisiti o 30 oporbenih predlagatelja koji su potpisima tražili da se ta točka raspravi čim prije.

Ako ne odustanete od rasprave u četvrtak, onda ćemo tražiti eventualno drugog predstavnika DORH-a, rekao je oporbi i pozvao da o tome obave konzultacije.

Ne želeći prejudicirati stav ostalih kolega, SDP-ov Arsen Bauk vjeruje kako će pričekati da glavna državna odvjetnica ozdravi.

- Bez nje nema smisla raspravljati o radu DORH-a - rekao je Bauk Hini.

Jandroković je potvrdio da će Sabor na aktualnoj sjednici raspraviti prijedlog o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa.

Moguće je da će to biti idućeg tjedna ili u tjednu koji počinje 14. prosinca, odgovorio je Sabor poslijepodne o kaznama za kršenje mjera zarazeHrvoju Zekanoviću (HS).

Sabor redovito zasjeda do 15. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:57