HDZ NE PODRŽAVA

SABOR SUTRA O OPORBENOM PRIJEDLOGU Traži se novo istražno povjerenstvo za Agrokor, bavilo bi se aferom Hotmail

 Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatski sabor u utorak će raspravljati o oporbenom prijedlogu da se osnuje novo istražno povjerenstva za Agrokor koje bi se bavilo okolnostima nastanka lex Agrokor, a posebice aferom Hotmail, a odluku da se osnuje povjerenstvo predložio je Most NL i potpisalo 16 zastupnika.

Zagovornici Povjerenstva ističu da ono mora utvrditi sve okolnosti vezane za utvrđivanje stanja u koncernu Agrokor te pripremu i donošenje lex Agrokor, posebno tko je, kada, kako i zašto donio odluku o modelu rješavanja problema u Agrokoru, okolnosti formiranja grupe Borg u tzv. aferi Hotmail i ulogu državnih dužnosnika u tome, kako je ta grupa izradila zakon itd.

Prvo istražno povjerenstvo za Agrokor, ono iz prošle godine, zastalo je s radom zbog sudskog postupka. HDZ neće podržati oporbeni prijedlog, a razloge je objasnio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

HDZ neće podržati tu odluku iz istih razloga kao i zadnji put kad je oporba tražila osnivanje povjerenstva, razlog je što se vodi postupak, a jasno je iz zakona da se ne može voditi postupak pred sudom i imati istražno povjerenstvo, rekao je Jandroković u ponedjeljak na Hrvatskom radiju.

Radni dan Sabor će u utorak početi izjašnjavanjem o amandmanima podnesenim na Konačni prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti te izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Glasovanje o amandmanima i samom zakonu bit će u srijedu kada će Sabor glasovati i o drugim raspravljenim točkama, te time zaključiti aktualnu sjednicu započetu sredinom rujna.

Novu sjednicu planirao je za 14. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:06