INES STRENJA LINIĆ

SABORSKA ZASTUPNICA MOSTA 'SDP se boji da u ovoj novoj podjeli neće biti prostora za njih. To je samo borba za fotelje'

 CROPIX

Članica Mosta i novoizabrana saborska zastupnica Ines Strenja Linić gostujući u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog rekla je da Most i dalje želi tripartitnu vlast. Najavila je da će na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća sastati svi članovi Nacionalnog vijeća i svi zastupnici, no neće donijeti konačne odluke, već samo dogovoriti daljnju strategiju nakon sinoćnjeg odgovora HDZ-a i pisma čelnika koalicije Hrvatska raste Zorana Milanovića, piše HRT.

- Dat ćemo još nekoliko dana svima da nam se pridruže, a do tada razgovore nastavljamo s HDZ-om koji je jučer pristao na sve što smo tražili - nestranačkog premijera, a i Karamarko je pozvao da nam se s ljevice pridruži tko god želi - izjavila je Ines Strenja Linić.

- Imamo još dana pred sobom i nadam se da će svi shvatiti da nam je potrebna jedna stručna ekipa koja će izvesti Hrvatsku iz situacije u kojoj se nalazi. Samo s jednom stranom nije moguće provesti sve ono što želimo i što je nužno. Pokušavamo naći rješenje da izbjegnemo izbore - rekla je Strenja Linić. Naglasila je kako im je žao da koalicija Hrvatska raste nije prepoznala trenutak u kojem treba zatomiti neke stvari i pristati na nestranačkog premijera.

Predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli rekla je kako ih HDZ nije nadigrao.

- Nadigrao je sebe i neke u Mostu koji vjeruju da je sve istina što obećaju. Mi od početka igramo otvoreno i čekamo odgovore Mosta na naš pristanak na reforme. Neodgovorno je od Mosta što nismo dobili, kako su obećali, odgovore na temeljno pitanje - s čime se ne slažu s SDP-om, a s čime s HDZ-om, rekla je Tireli. Sad govorimo o tripartitnoj Vladi i nestranačkom premijeru. Zar smo svi naivni da vjerujujemo da je politika počela s ovim zadnjim izborima. Konsenzus se ne događa jer je to politika. Sa ovakvim prijedlogom Mosta uništavamo oporbu. Reforme su bile nužne i prije godinu dana pa nitko od oporbe nije pomagao da ih provedemo, rekla je Tireli.

Na to joj je Ines Strenja Linić rekla da će odgovori biti objavljeni i optužila koalicijske partnere SDP-a da se boje da u ovoj novoj podjeli neće biti prostora za njih. To je samo borba za fotelje - rekla je Ines Strenja Linić, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:06