ANONIMNE PRIJAVE

Saborski Odbor iza zatvorenih vrata raspravlja o predstavci Slavka Linića

Slučaj anonimnih prijava protiv članova SDP-a je pred raspletom
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Saborski Odbor danas se očituje o predstavci saborskog zastupnika Slavka Linića.

U slučaju Linić mišljenja u saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost su podijeljena. Oporbeni članovi smatraju da je policija po prijavi postupala bez naloga DORH-a, a članovi vladajuće koalicije tvrde da je policija postupala po Zakonu o policiji.

MUP i DORH su pred članovima saborskog Odbora na različite načine protumačili međusobnu korespodenciju u slučaju Linić. U DORH-u kažu da nisu policiji naložili postupanje protiv Linića već su ih uputili da prikupljaju podatke i da sami, ako procijene da postoje elementi kaznenog djela, sastave kaznenu prijavu.

Uz to, Državno odvjetništvo idućih bi dana trebalo donijeti odluku o utemeljenosti optužbi Damira Polančeca protiv ravnatelja policije Olivera Grbića. DORH će procjenu temeljiti i na rezultatima internog nadzora MUP-a, u čiji legitimitet otvoreno sumnja Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca.

- To je kao kad bi ljudi iz mog ureda istraživali mene - skeptičan je Nobilo prema vjerodostojnosti te istrage te i dalje inzistira na poligrafu kao rješenju slučaja Polančec-Grbić. U MUP-u odbacuju te kritike tvrdeći da ravnatelj policije Grbić nije nadređen unutarnjoj kontroli MUP-a.

- Ravnatelj policije nema ovlasti nad Unutarnjom kontrolom MUP-a, kao što ni odvjetnik Nobilo nema ovlasti nad Odvjetničkom komorom - slikovito objašnjavaju u MUP-u, odakle su rezultate internog nadzora proslijedili Državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:32