BIVŠI MINISTAR

Saborski odbor podržao Ćorića za viceguvernera; Troskot: ‘Takva osoba bi trebala biti u Remetincu, a ne u HNB-u‘

Vladajući su hvalili Ćorića kao monetarnog stručnjaka koji je doktorirao na toj temi i profesora na Ekonomskom fakultetu.

Tomislav Ćorić

 Tomislav Kristo/Cropix

Tomislav Ćorić, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja, kao što se i najavljivalo, bit će viceguverner HNB-a - saborski Odbor za financije i državni proračun većinom glasova podržao je taj prijedlog klubova zastupnika vladajuće većine uz protivljenje oporbe.

Zvanu Brumnića iz Kluba Socijaldemokrata zanimalo je zašto vladajući misle da je Ćorić dobar kandidat za viceguvernera, tim više što kao ministar nije napravio gotovo ništa osim politike "pune rupa i upitnih prosudbi"; "Kakvu će politiku voditi u HNB-u?", rekao je.

Mostov Zvonimir Troskot uskratio je podršku Ćoriću jer smatra da je on "duboko inkriminirana osoba", odgovorna i za povećanje energetske ovisnosti o Mađarskoj, a prijeporna su i njegova pogodovanja. "Takva osoba trebala bi biti u Remetincu, a ne HNB-u", poručio je Troskot. Marijana Puljak, Centar, upozorila je kako je žalosno da HNB služi kao institucija u koju se sklanjaju kadrovi.

Vladajući su, pak, hvalili Ćorića kao monetarnog stručnjaka koji je doktorirao na toj temi i profesora na Ekonomskom fakultetu. HDZ-ovci smatraju da se Ćoriću ne mogu osporiti kvalitete i kompetencije. "Riječ je o stručnjaku koji ima sve reference", kazao je HDZ-ov Žarko Tušek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:12