SVE IM JE ČISTO

SABORSKI ODBOR PRIHVATIO SPORNU KANDIDATURU Lučić kandidat za HAKOM iako ima kaznenu prijavu?!

 Ranko Šuvar / CROPIX / CROPIX

Unatoč repovima koji se vuku iza njega i kaznenoj prijavi koju je nedavno zaradio, saborski odbor za pomorstvo i promet ipak je propustio Dražena Lučića kao kandidata za šefa Vijeća HAKOM-a.

Kandidate za članove Vijeća te regulatorne agencije za poštu i telekomunikacije sutra bi na sjednici trebao potvrditi i Sabor. Iako se još prije tri dana činilo da bi moglo zapeti sa Lučićevim imenovanjem jer je Odbor tada odgodio glasovanje, danas su ipak podržali prijedlog Vlade da Lučić, inače bivši ravnatelj HAKOM-a zasjedne na čelo Vijeća.

Zamjenik ministra promorstva i prometa Zdenko Antešić članove odbora uvjerevao je kako Vlada stoji iza svih imena koje je predložila pa tako i Lučićevog.

- Sve nadležne službe provjerile su sve kandidate i nema ničega spornog. Naravno uvijek postoji mogućnost da se nešto skriva i u tom slučaju odgovorni će snositi odgovornost - rekao je Antešić.

Predsjednici Odbora HNS-ovoj Nadi Turini Đurić nije stoga preostalo ništa drugo nego da zaključi kako Odbor nema zakonskog uporišta kojim bi osporio Lučićevu kandidaturu jer nemaju dokaze koji bi potkrijepili optužbe na njegov račun.

Protiv Lučića, je podsjetimo, kaznenu prijavu podnio sadašnji zamjenik šefa Vijeća Gašper Gaćina. Lučića i sadašnjeg šefa Vijeća Miljenka Krvišeka optužuje da su bez suglasnosti Vlade iznajmili zgradu za HAKOM čiji će najam godišnje plaćati 12 milijuna kuna i to tako što su posao podijelili na četiri ugovora. Osim toga, tvrdi i kako za opremanje nije izabran najbolji ponuđač već onaj po nalogu Lučića. Mediji su također pisali kako si je Lučić želio osigurati i otpreminu od 1,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:09