JEDNOGLASNA ODLUKA

Saborski odbor šalje nadzor u MUP: Je li u policiji napisana anonimna prijava protiv Linića

U pododboru za nadzor bit će Ranko Ostojić i Igor Dragovan iz SDP-a, HDZ-ovci Ivan Šantek i Tomislav Čuljak te HSS-ovac Josip Friščić
 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB – Saborski odbor za unutarnju politiku jednoglasno je odlučio u MUP poslati nadzor kako bi provjerili sve navode iz predstavke SDP-ovca Slavka Linića da je anionimna prijava protiv njega, zbog nabavke oružja za Krizni stožer Rijeke, nastala upravo u policiji.

Linić je prošli tjedan Odboru uputio predstavku, a Odbor je danas podržao prijedlog SDP-ovog predsjednika Odbora Ranka Ostojića da sve istraži poseban pododbor. Takav prijedlog podržali su i članovi iz redova vladajuće većine odnosno HDZ-a, HSS-a i SDSS-a.

U peteročlanom pododboru bit će Ostojić, njegov stranački kolega Igor Dragovan, HDZ-ovci Ivan Šantek i Tomislav Čuljak te HSS-ovac Josip Friščić. Oni bi, kako doznajemo, trebali istražiti put anonimne prijave protiv Linića odnosno je li na njoj inzistirao DORH i slao požurnice kao i je li prema njoj postupano kao i prema drugim anonimnim prijavama.

- Odbor je parlamentarno tijelo koje obavlja parlementarni nadzor. Naš cilj je, radi zaštite prava građana i institucija, da se utvrdi jesu li podaci iz predstavke točni. Najvažnije je da posao obavimo točno i kvalitetno. Pododbor će o svemu nakon nadzora izvjestiti Odbor – objasnio je Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas nije došao u Sabor, već je izvješće ministra o policijskim poslovima u 2010. Odboru umjesto njega predstavio državni tajnik Ivica Buconjić.

- MUP je uvijek otvoren za parlamentarnu kontrolu – kratko je komentirao Buconjić odluku Odbora da odu u nadzor u MUP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:35