PROTIV UKIDANJA HITNE

SABORSKI ZASTUPNIK ĆE BLOKIRATI MAGISTRALU 'Poznato mi je da HDZ igra prljavo, ali ovo više nije politika, sad su u pitanju ljudski životi!'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Zbog informacija da Ministarstvo zdravlja preustrojem namjerava ukinuti više službi Hitne medicinske pomoći diljem jadranske obale, među kojima je i 'Hitna služba' u Tisnome, načelnik ove općine i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin zakazao je prosvjed.

- Već ovog utorka, organizirat ću blokadu automobilima Jadranske magistrale kod Kapele u kojoj će sudjelovati više stotina stanovnika Tisnoga, Betine, Jezera i Murtera. Nedopustivo je da nam ova nova vlast, bez ikakvih argumenata, ukida stečeno pravo iz 2012. godine kada je Ministarstvo zdravlja otoku Murteru dodijelilo Službu Hitne medicinske pomoći sa sjedištem u Tisnome i koja je bila na raspolaganju 365 dana u godini i svih 24 sata na dan. Ta služba ljeti je pokrivala ne samo otok Murter, već i kompletni kornatski arhipelag, sa ukupno 40 tisuća gostiju. U ove posljednje četiri godine spašeno je više desetaka života, a sad je žele ukinuti i preseliti u Vodice – ogorčen je Ivan Klarin.

- Ako ne ide milom, onda ćemo silom, a ova prva blokada Jadranske magistrale bit će samo predupozorenje. Poznato mi je da HDZ igra prljavo, ali ovo više nije politika, sad su u pitanju ljudski životi. Poručujem ministru Nakiću koji je ovu odluku o ukidanju naše Hitne pomoći pokušao donijeti u tajnosti, da mu ona neće proći. Ponavljam ako ne ide milom, onda ćemo silom – kazao nam je Ivan Klarin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:39