LOKALNI IZBORI 2021.

Saborski zastupnik Krešimir Ačkar bit će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Velike Gorice

Ačkar je trenutno obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice, a ujedno je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice
Krešimir Ačkar
 Srdjan Vrancic/Cropix

Gradski odbor HDZ-a Velike Gorice u utorak je jednoglasno izabrao Krešimira Ačkara za kandidata te stranke na predstojećim lokalnim izborima, priopćili su iz velikogoričkog HDZ-a.

Ačkar je trenutno obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice, a ujedno je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice te zastupnik u Hrvatskom saboru.

“Pred nama su lokalni izbori u svibnju na kojima očekujem pobjedu, a što nam potvrđuju i rezultati provedenih predizbornih istraživanja. Naša kampanja bit će naš svakodnevni rad na projektima za naše sugrađane i svakodnevna suradnja s njima”, poručio je Ačkar u priopćenju.

Obećao je i da o svojim protukandidatima neću reći niti jednu lošu riječ.

Ačkar je postao obnašatelj dužnosti gradonačelnika kada je tadašnji gradonačelnik HDZ-ov Dražen Barišić u prosincu 2020. godine podnio ostavku.

LOKALNI IZBORI 2021.

Zoran Bišćan HDZ-ov kandidat za bjelovarskog gradonačelnika

Zoran Bišćan, član uprave komunalnih poduzeća Komunalac i Vodne usluge, HDZ-ov je kandidat za bjelovarskog gradonačelnika, priopćili su iz te stranke u utorak nakon sjednice Gradskog odbora na kojoj je taj inženjer strojarstva dobio jednoglasnu potporu stranačkih kolega.

Iz HDZ-a ističu da Bišćan „u svojim rukama drži ne samo najvrijedniji već i najvažniji projekt ne samo za Bjelovarčane, nego i za stanovnike okolnih mjesta”, misleći pritom na projekt aglomeracije Bjelovara vrijedan 260 milijuna kuna.

Zoran Bišćan rođen je 1971. u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom diplomirao u Zagrebu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Dosadašnji radni vijek vezan mu je uz Bjelovar, karijeru je počeo u Tvornici opruga i metalnih proizvoda „ESCO“ d.o.o., potom 2005. prelazi u Elektrometal, a od 2011.godine u Komunalac Bjelovar, u svojstvu člana Uprave društva. Karijeru dalje gradi kao član uprave Komunalca i Vodnih usluga, stoji u priopćenju HDZ-a.

Oženjen je i otac dvojice sinova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 20:22