NEDJELJOM U 2

Sačić: Branitelji ne podržavaju Karamarkove političke ambicije

Split, 270211.Iskazivanjam nezadovoljstva zbog uhicenja i zbog odluke o izrucenju nepravedno zatocenog hrvatskog branitelja Tihomira Purde, a s ciljem davanja potpore svim hrvatskim braniteljima, koordinacija kastelanskih udruga proizaslih iz Domovinskog rata, predvodena HVIDR-om, u nedjelju 27. veljace u 12 sati, organizirali su prosvjedni skup na splitskoj rivi pod nazivom Domovino, zasto si me napustila.Na slici: Zeljko Sacic, bivsi zamjenik sefa specijalne policije Mladena Markaca iz vremena Oluje.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX

ZAGREB - Željko Sačić, jedan od organizatora braniteljskih prosvjeda u Zagrebu i Splitu potvrdio je da se uoči prosvjeda sastao s ministrom policije Tomislavom Karamarkom. Na pitanje Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva, Sačić je rekao da je točno da su se našli na Karamarkovu inicijativu.

- On je bio zainteresiran za to da čuje imamo li dovoljno zaštitara i redara da sve prođe mirno, i objasnili smo mu da imamo - rekao je Sačić.

Na pitanje znači li to da podržavaju Karamarkove političke ambicije, Sačić je odgovorio da ga je baš briga za njegove aspiracije, jer traže prekid progona branitelja i povratak Purde i Marića kućama. Kako su branitelji skandirali protiv Jadranke Kosor, Ive Josipovića i Mladena Bajića, a Karamarka nitko nije spominjao iako je izjavio da je Purda bio obaviješten o tjeralici još 2007, pojavilo se tumačenje kako iza braniteljskih prosvjeda stoji Karamarko, o čijim se političkim ambicijama već neko vrijeme intenzivno špekulira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:39