BIVŠI ČLAN PARTIJE

Sačić krenuo u obračun s novinarima: ‘Gadovi zlobni i protuhrvatski, nećete me zaustaviti‘

Zastupnik DP-a ne samo da je bio član Saveza komunista Jugoslavije, već se 1985. opredijelio kao Jugoslaven
Željko Sačić
 Boris Kovacev/Cropix

Novinari Novosti su u Hrvatskom državnom arhivu pronašli partijski dosje saborskog zastupnika Željka Sačića iz kojeg je jasno ne samo da je bio član Saveza komunista Jugoslavije, već i da se 1985. opredijelio kao Jugoslaven. Ne bi to bilo ništa posebno čudno da Sačić već godinama u medijskom prostoru ne prokazuje 'Jugoslavene' u hrvatskom društvu.

Otkriće Novosti prilično je pogodilo Sačića koji se u podužem Facebook komentaru osvrnuo na ovaj slučaj. Priznaje da je "nažalost bio član te protuhrvatske komunističke organizacije" te da je to postao za "nagradu" kao odličan učenik u Srednjoj milicijskoj školi.

Objašnjava da je član Partije postao sa 17 godina.

- Misleći tada da je to društveni vrhunac i okvir za idealno društvo, za sve dobre, pametne, poštene i marljive ljude. No, ovaj karton nikad nisam vidio niti znam da postoji, poručuje Sačić i, da ne bi bilo zabune, ističe da je Hrvat po ocu i majci.

Zatim kreće Sačićeva tirada.

- Nisam u tom razdoblju radio ništa nemoralno, nečasno, protunarodno. Samo sam učio , školovao se, studirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu i zasnivao obitelj. Nisam ni za što kriv niti ćete mi bagro natovariti "krivnju". Svoje hrvatstvo (ne jugoslavenstvo) sam milijun puta dokazao tijekom DOR-a, od ATJ Lučko pa dalje do kraja Rata. Kukavice bijedne, podle, udbaške. Di ste bili kad sam se godinama, s puškom u ruci (u blatu, po kiši, snijegu, na žegi...) hrabro, bez kalkulacija, krvavo tukao s Pupovčevim velikosrbima, četnicima i umirao za Hrvatsku? GADOVI ZLOBNI, kriminalni, protuhrvatski, nećete me ni danas zaustaviti u borbi za bolju Hrvatsku. Ni lažima niti prijetnjama, napisao je Sačić.

Poručuje da mu je kompliment što su partijski karton objavile baš Novosti, a posebno se osvrnuo na jedan dio teksta u kojem Novosti ističu da se "Sačićeve radikalne poruke, koje su do jučer imale doseg društvene i medijske margine, sada odašilju putem saborske govornice".

- Badava vam trud. Hrvatski narod me tu izabrao i njemu služim, zaključio je Sačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:50