PROMIJENILA AUTO

SAD MOŽE I U OCTAVIJI Sisačka županica vratila Audi, na otvorenje vrtića u Kostajnici došla u Škodi

 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - U ponedjeljak 2. prosinca, vrtić u Hrvatskoj Kostajnici počeo je s radom, nakon što je 1. listopada prestao djelovati, jer mu je račun bio blokiran, a tete i ostali zaposlenici vrtića nisu plaću dobili osam mjeseci.

Prozvana da kupuje skupe automobile dok se vrtić gasi zbog besparice, županica Marina Lovrić Merzel je usred afere Audi, početkom studenoga, najavila kako će županija opet, kao i dvije godine do sada, osigurati novac za rad vrtića, te da će osigurati potrebna sredstva za skidanje blokade s vrtića.

To je ostvareno i u ponedjeljak, 2. prosninca 29 malih Kostajničana ponovo je krenulo u vrtić i jaslice u svojem gradiću. Tim povodom sisačko-moslavačka županica posjetila je vrtić i rekla kako će županija osigurati sredstva za plaće i ostale potrebe vrtića, iako je to primarno obveza osnivača, grada Hrvatska Kostajnica.

- Županija će za normalan rad vrtića iz mjeseca u mjesec izdvajati potreban novac, što iznosi više od 800.000 kuna godišnje, rekla je županica. Naglasila je kako je Županija platila i dug od 100.000 kuna koji postoji prema Poreznoj upravi, za poreze i doprinose za zaposlenike vrtića. Dug prema zapsolenicima morat će u dogovoru sa zaposlenjicima riješiti gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, rekla je županica prigodom posjeta vrtiću.

Sisačko-moslavačka županija je i zadnje tri godine iz stavke tehnička pomoć županijskog proračuna za dječji vrtić Hrvatska Kostajnica i plaće zaposlenicima dala 1,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:55