TKO JE OBJAVIO?

Sada i službeno ismijani i poniženi hakeri: Snimke Sanaderova svjedočenja nikada ni nisu bile na serverima DORH-a

Hakeri: Mi smo objavili snimku Sanadera. Neka DORH bolje zaštiti svoj server!

ZAGREB - Hakerska organizacija NullSecurity Croatia preuzela je odgovornost za objavljivanje snimke svjedočenja Ive Sanadera u USKOK-u, objavljeno je na njihovoj Facebook stranici . Na istom su mjestu Državnom odvjetništvu poručili "da malo bolje zaštiti svoj server".

U jednom od komentara se dodaje kako je snimka svjedočenja bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a u USKOK-u uklonjena s YouTubea, ali će je "ponovno postaviti".

Iskaz bivšeg premijera Ive Sanadera USKOK-u postavljen na YouTube, pa uklonjen!

Podsjetimo, ista je skupina za danas najavila da će danas srušiti internetske stranice HDZ-a , a na sam dan izbora u nedjelju, 4. prosinca, na Facebooku i Twitteru objaviti dokumente koji će potresti javnost, HDZ i Jadranku Kosor.

U međuvremenu se na YouTubeu ponovno pojavila snimka iskaza. Jednu je snimku 1. prosinca prostavio korisnik pod ikmenom DOSTACENZURE, a drugu korisnik cityparkboy.

DORH: Snimke nisu bile na serveru

USKOK i DORH opovrgnuli su navode hakerskih skupina koje tvrde kako je sa njihovih servera skinuta snimka svjedočanje bivšeg premijera Ive Sanadera. Sporna snimka je potom završila na YouTubeu.

- Gruba je neistina i obmanjivanje javnosti tvrdnja da se objavljeni djelovi snimke nalaze na serveru DORH-a. Snimke prvih ispitivanja ne pohranjuju se na serverima USKOK-a, već isključivo na optičkim DVD medijima - navodi se u priopćenju DORHA-a.

Snimka svedočenja nikada se nije ni nalazila na serveru, tako da s njega nije niti mogla biti skinuta, tvrde državne institucije, a lokalna mreža kojom se koriste nije niti spojena na internet, tako da bilo kakvo hakiranje nije bilo fizički moguće.

Kao vjerojatniji razlog 'curenja' snimke DORH i USKOK navode pravo osumnjičenika i branitelja da kopiraju i presnimavaju spise, uključujući i snimke svjedočenja.

- Kako je u ovom slučaju državno odvjetništvo zatražilo provođenje izvida to očekujemo da će se utvrditi identitet osoba koje su prekršile obvezu čuvanja tajnosti - zaključuju DORH i USKOK u svom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:11