NEDJELO MONSTRUMA

Sadistički čin u Parku prirode Lonjsko polje: Ubili zaštićene kornjače pa ih nabili na kolac

Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj. Slučaj je odmah prijavljen policiji
Park prirode Lonjsko polje 
 Marko Todorov/CROPIX

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najoštrije je osudila divljački čin ubijanja kornjača u polju kod Repušnice.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Istog su trena naši kolege izišli na teren i slučaj prijavili policiji. Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj. Zbog toga se nadamo da će osoba koja stoji iza ovog sadističkog čina biti brzo pronađena i strogo kažnjena. Ovakva nedjela gorak su nam podsjetnik da u zaštiti prirode trebamo pomoć svih ljubitelja prirode i životinja te da na nju možemo računati.

Još jednom pozivamo sve ljubitelje prirode da, čim u zaštićenom području Lonjskog polja uoče i najmanju ugrozu prirode - kako životinja, tako i biljaka - prvo obavijeste Park na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nazovu najbližu policijsku postaju kako bismo svi zajedno još brže mogli reagirati u takvim situacijama.

Nadamo se da u budućnosti nećemo svjedočiti ničemu sličnome ovoj fotografiji - stoji u reakciji koju je potpisala Helena Radić Bosanac, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja Parka prirode Lonjsko polje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:38