DUGOTRAJNI PROCES

SAGA OKO IZBORA IZVOĐAČA PRISTUPNE CESTE PELJEŠKOM MOSTU SE NASTAVLJA! Strabag podnio žalbu kojom želi osporiti izbor grčkog izvođača radova

 
Gradilište Pelješkog mosta
 Tonci Plazibat / CROPIX

Izbor izvođača radova pristupne ceste mostu Pelješac ponovo je zaustavljen. Austrijska tvrtka Strabag podnijela je žalbu Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave kojom želi osporiti odabir grčke kompanije Avax za izvođača radova dionice ceste Sparagovići – Doli. Kako neslužbeno saznajemo Austrijancima je sporna stručna referenca za jednog građevinskog stručnjaka kojeg je u natječajnoj dokumentaciji navela grčka kompanija. Stoga je Strabag podnio žalbu.

Prema dostupnim informacijama potvrdu o referencama i projektima na kojima je ta osoba kao rukovoditelj radila dale su Hrvatske autoceste. U toj potvrdi HAC je potvrdio da je taj stručnjak radio na dionicama autoceste Zagvozd -Ravča I Ravča-Ploče. Hrvatske ceste, kao investitor, u natječajnom postupku tu je referencu prihvatila kao pravovaljanu.

Nakon što DKOM zaprimi žalbu ima mjesec dana da je prihvati ili odbaci. A onome tko izgubi preostaje još jedino žalba Upravnom sudu. Grčka tvrtka na natječaju je ponudila da će tu dionicu izgraditi za 511,5 milijuna kuna.

Sutra će biti poznato da li je i grčki Avax podnio žalbu na izbor austrijskog Strabaga za izgradnju prve dionice ove pristupne ceste od Duboka-Sparagovići. Za izgradnju te dionice Hrvatske ceste su odabrale austrijski Strabag koji je na natječaju dao ponudu od 482 milijuna kuna bez PDV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2021 02:19