‘ULTRAMARINE‘

Sagrađen unatoč pandemiji: Brodosplitov novi brod za polarne ekspedicije otplovio na dokovanje u Rijeku

Tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije koji će nositi ime Ultramarine ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expeditions
Novogradnja 487
 Brodosplit

Novogradnja 487, putnički brod za polarne ekspedicije koji će nositi ime 'Ultramarine', u petak je iz luke brodogradilišta Brodosplit prvi put vlastitim pogonom otplovila na dokovanje u Viktor Lenac.

Tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expeditions koja je u sastavu Travelopia grupacije.

Ovaj je brod većim dijelom sagrađen tijekom pandemije koronavirusa, a porinut je u more u svibnju ove godine. Nakon dokovanja, Novogradnja 487 vratit će se u splitski akvatorij, gdje će se obaviti probne vožnje i završno opremanje prije primopredaje koja će se dogoditi u prvoj polovici veljače 2021. godine.

Ultramarine je dugačak 128 metara i širok 21,5 metara, a moći će primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima te će imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija za sve njih.

Nakon isporuke polarnog kruzera ‘Hondius’ u svibnju 2019. godine koji je na veliko zadovoljstvo vlasnika i korisnika uspješno odradio jednu arktičku i antarktičku sezonu, ovaj brod će biti još napredniji i novi ponos hrvatske brodogradnje.

image
Novogradnja 487
Brodosplit

Vrijednost broda je preko 106 milijuna eura. Kredit za njegovu gradnju je osigurao HBOR, a jamstvo je 16. 05. 2018. svojom odlukom dala Vlada RH.

Ovim brodom Brodosplit učvršćuje svoju poziciju na tržištu putničkih brodova do 200 metara duljine gdje konkurira u niši graditelja najmodernijih polarnih kruzera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:20