POSEBAN ISPRAĆAJ

Sahrana dr. Vesne Bosanac održat će se u četvrtak na Memorijalnom groblju u Vukovaru

‘Slavno ime doktorice hrabra i velika srca te njezino neponovljivo životno djelo trajno će ostati upisano u povijest grada Vukovara‘

Dr. Vesna Bosanac

 Boris Kovacev/Cropix

Dugogodišnja ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac bit će pokopana u četvrtak, 24. ožujka, u 14 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Taj je dan odlukom gradonačelnika Vukovara Ivana Penave proglašen i Danom žalosti za područje grada Vukovara "u znak tuge, ali i zahvalnosti".

S obzirom na ulogu i značaj dr. Bosanac tijekom tromjesečne opsade Vukovara 1991. godine, kao i u poslijeratnom upravljanju vukovarskom bolnicom i općenito na njezine zasluge, ispraćaj će biti poseban i počet će već u 11,30 sati, kada će je iz dvorišta Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar u tišini ispratiti djelatnici bolnice - njezini dugogodišnji suradnici i prijatelji.

Nakon pogreba u crkvi sv. Filipa i Jakova u 15:30 sati, bit će služena sveta misa zadušnica, a u 17 sati počet će komemorativni skup u Hrvatskom domu Vukovar gdje će se odati počast liku i djelu vukovarske heroine.

''Slavno ime doktorice hrabra i velika srca te njezino neponovljivo životno djelo trajno će ostati upisano u povijest grada Vukovara,'' poručili su iz Gradske uprave Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:43