IZNIO DETALJE

Sakoman: ‘Jedan od dvojice policajaca sin je državnog dužnosnika i poznate javne osobe, ali on nije šmrkao kokain‘

Sakoman je ispričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu 31.12. Kasnije tijekom dana ga je posjetila policija

Slavko Sakoman

 Jutarnji list

- Policajci su bili kod mene i obavili smo razgovor. Rekao sam im još neke pojedinosti vezano za događaj od 31. prosinca i na njima je sad da to istraže. Ujutro u 9 sati pozvan sam na Općinsko državno odvjetništvo i njima ću dati izjavu - rekao nam je u utorak nešto poslije 21 sat naš poznati neuropsihijatar, prof. dr. sc. Slavko Sakoman, nakon što je obavio razgovor s policajcima.

- Rekao sam im gdje se to dogodilo, a to je područje Savice i da su, prema onome što mi je ispričala majka jednog ovisnika, na Staru godinu u stan u kojemu je bio njezin sin s društvom došla tri policijskih djelatnika, dva mladića i jedna djevojka. Došli su službenim vozilom. Prema jednoj verziji, netko od susjeda pozvao je policiju zbog preglasne glazbe, a prema drugoj, policajci su došli samoinicijativno jer su poznavali osobe iz društva koje se okupilo zbog dočeka Nove godine i jedan od policajaca ponudio je kokain. Upravo je jedan od te dvojice policajaca sin državnog dužnosnika i poznate javne osobe, ali to nije moje saznanje, nego je to iz tog kruga osoba i on nije uživao kokain. Glavni motiv mladićeve majke koja je meni to ispričala je taj što joj je sin opet počeo konzumirati kokain - rekao nam je Sakoman.

Napomenuo je kako on majku nije ispitivao o pojedinostima, već je slušao što ona priča te je policajcima rekao svoja saznanja, a dalje prepušta da oni te navode istraže svojim metodama.

Podsjetimo, Sakoman je u utorak gostovao u Novom danu na N1 gdje je ispričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu 31. prosinca 2022. godine, na Staru godinu, kad su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te s prisutnima konzumirali drogu.

- Ekipa u policijskim odorama došla je u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao - rekao je Sakoman.

Dodao je kako su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije. Tijekom dana oglasila se i PU Zagrebačka i priopćila kako utvrđuju sve okolnosti iz tih tvrdnji te da će obaviti razgovor s prof. dr. sc. Sakomanom, što su tijekom večeri i obavili.

O svemu se oglasio i Sindikat policije Hrvatske koji, među ostalim, navodi da je dr. Slavko Sakoman, nažalost, nanio štetu svim policijskim službenicima koji odgovorno obavljaju svoje dužnosti.

- Žalosti nas da je dr. Sakoman u javnosti ispričao priču za koju je saznao iz treće ruke, bez ikakvih dokaza te da cijeli slučaj nije ranije prijavio policiji kako bi se sve na vrijeme istražilo. Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje sve potencijalne nezakonite radnje policijskih službenika, no želimo naglasiti kako je prvo potrebno istražiti cijeli slučaj i utvrditi stvarne činjenice kako se ne bi nepotrebno bacala sjena na rad svih policijskih službenika koji svaki dan na dužnosti riskiraju svoje živote za naše sugrađane - priopćili su na kraju iz Sindikata policije Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:35