POGREŠKA

Salapić nije smio ući u Sabor umjesto Glavaša?

Josip Salapić
 Davor Pongračić / CROPIX

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora je pogriješilo kad je prije mjesec dana prihvatilo prijedlog HDSSB-a da njihova zastupnika Branimira Glavaša, koji je mandat stavio u mirovanje, zamijeni Josip Salapić.

Otkriveno je to u emisiji “Vruća linija” OSTV-a. Salapić, naime, nije mogao biti imenovan Glavaševom zamjenom s liste HDSSB-HKS. Zakon o izboru zastupnika u Hrvatski sabor prednost daje kandidatima koji su dobili više od 10 posto preferencijskih glasova, a to su, uz Glavaša, bili još samo Vladimir Šišljagić i Dinko Burić, pa je umjesto Glavaša u Sabor mogao ući samo jedan od njih dvojice.

Salapić je u Sabor mogao ući samo da su njih dvojica također svoje mandate stavili u mirovanje. Nevjerojatna je nonšalancija kojom su u MIP-u pristupili ovom slučaju, jer je njihov temeljni zadatak provjeriti jesu li ispunjeni zakonski uvjeti za početak zastupničkog mandata zamjeniku zastupnika.

- Moguće je da ćemo na MIP-u morati ponovno razgovarati o ovom slučaju - rekao je Miroslav Šimić, saborski zastupnik Mosta i član MIP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:30