NJEGOVA STRANA PRIČE

Šambić (HEP): ‘Stan u Trnjanskoj kupljen je po važećim tržišnim uvjetima 2021.‘

Svu postojeću dokumentaciju spreman sam dati na raspolaganje Povjerenstvu za sukob interesa, naveo je u izjavi

Tomislav Šambić (desno)

 Darko Tomas/CROPIX

Član uprave HEP-a, Tomislav Šambić, odgovorio je u četvrtak na medijske prozivke o kupovini stana od vlasnika PPD-a Pave Vujnovca, izjavivši da je stan u Trnjanskoj kupio prema važećim tržišnim uvjetima 2021., što potvrđuje rješenje Porezne uprave o visini poreza na promet nekretninama.

Dio oporbenih zastupnika u srijedu je problematizirao kupnju stana člana Uprave HEP-a Šambića od vlasnika PPD-a Vujnovca, ustvrdivši da je stan kupljen ispod tržišne cijene, za 1600 eura po četvornom metru, što su nazvali "političkom korupcijom".

Član HEP-ove Uprave Šambić u četvrtak je medijima uputio izjavu u kojoj navodi da se u brojnim medijskim napisima "stječe dojam kako je stan u Trnjanskoj kupljen povoljnije od tržišne cijene" dodavši da u cilju ispravnog informiranja javnosti iznosi činjenično stanje.

U izjavi Šambić ističe da je "stan u Trnjanskoj kupljen prema važećim tržišnim uvjetima 2021. godine, što potvrđuje rješenje Porezne uprave o visini poreza na promet nekretninama. To rješenje Porezna Uprava donosi temeljem usporedbe cijene za ostvarene kupoprodaje stanova slične veličine u neposrednom susjedstvu", dodaje se.

Radi se, kaže, "o stanu neto korisne površine od 141,96 m2. Ta površina uključuje loggiu, tri terase i spremište ukupne podne površine 34,16 m2. Koristeći koeficijente neto korisna površina svi garažnih mjesta je 31.84 m2 pri čemu je bitno znati da cijenu kvadrata garažnih mjesta nije moguće vrednovati jednako kao cijenu kvadrata stambenog prostora", precizira Šambić.

Također navodi kako je riječ o zgradi iz 2012. godine te stanu koji je bio u dugogodišnjem najmu i kratkoročno izložen negativnim vremenskim uvjetima, zbog čega je, dodaje, "bilo potrebno renovirati oštećene dijelove, novom hidroizolacijom te promjenom dijela vanjske stolarije i parketa".

Član Uprave HEP-a naglašava da u kupnji navedenog stana od vlasnika PPD-a "ne vidi sukob interesa jer Uprava HEP-a nema i ne može imati utjecaj na odabir najboljeg ponuditelja na javnim natječajima".

"Svu postojeću dokumentaciju spreman sam dati na raspolaganje Povjerenstvu za sukob interesa", naveo je u izjavi Šambić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:54