KAMPANJA HND-a I SNH

SAMO ODGOVORITE NA PITANJE 'Naš je posao postavljati pitanja, a predstavnika vlasti da na njih odgovaraju, a da nas pritom ne vrijeđaju i ponižavaju'

 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) pokreću zajedničku kampanju "Samo odgovorite na pitanje" zbog, kako navode, učestalog vrijeđanja novinarki i novinara koje prakticiraju političari izbjegavajući odgovore na novinarska pitanja.

U sklopu kampanje novinari će na reverima bedž nositi bedž "samo nam odgovorite na pitanje".

Kampanju je u petak na svojem Facebook profilu najavio HND, a nakon što je u četvrtak zatražio ispriku od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog seksističkog napada na novinarku N1 Televizije Mateu Dominiković, pozvavši novinare i urednike da ubuduće bojkotiraju gradonačelnikove javne nastupe.

"Naš je posao postavljati pitanja, a predstavnika vlasti da na njih odgovaraju, a da nas pritom ne vrijeđaju i ponižavaju. Kolegice i kolege, obranimo dignitet naše struke noseći na reverima bedž s jednostavnim zahtjevom - samo nam odgovorite na pitanje. Uskoro ćemo ih podijeliti svima kojima je stalo da se novinarstvo tretira onako kako zaslužuje", stoji u objavi HND-a o najavi kampanje #samoodgovoritenapitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2020 17:15