KUHAO ULJE, SVE ZAPALIO

'SAMO SAM ŽELIO POMOĆI BOLESNOJ ROĐAKINJI, ONA IMA MULTIPLU...' Zagrepčanin na štednjaku grijao benzin i marihuanu, izbio je požar

 REUTERS

Tko zna koliko bi još dugo Zagrepčanin Tomislav I. B. (39) u svoja četiri zida, točnije u kotlovnici uz obiteljsku kuću u Kozjačkoj ulici u Zagrebu, uzgajao marihuanu da situacija tijekom “kemijanja” nije izmakla kontroli pa su mu domom, u kojem živi s majkom, potom prodefilirali vatrogasci i policija.

Kaznene prijave

Rezime omanje vatrene stihije, koja je 7. veljače oko 15.30 sati izbila u kotlovnici veličine 24 kvadrata, jest počinjena materijalna šteta, ali i dvije kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, iako se u startu spekuliralo da je uzrok požara eksplozija plinskog fasadnog bojlera Vaillant koji se tamo doista nalazio te eventualno kratki spoj, policijski očevid u kući zagrebačkog “vrtlara” pokazao je kako je u kobno vrijeme u kotlovnici, koja se nalazi tik uz kuću, 39-godišnji sin vlasnice zagrijavao marihuanu i benzin na električnom štednjaku.

Suočen s dokazima, kako neslužbeno doznajemo, Zagrepčanin se istražiteljima povjerio da je kuhao ulje kanabisa za jednog ženskog člana obitelji koji boluje od multiple skleroze. Je li se pritom Tomislav I. B. poveo pričom Huanita Luksetića iz Matulja koji godinama tvrdi da nije diler, nego da kanabisovim uljem liječi multiplu sklerozu, ili je, pak, zagrebački kemičar doista u kućnoj radinosti kuhao po recepturi s interneta ne bi li olakšao bolove članu obitelji, pokazat će istraga.

Samo žele mir

Temeljem sudskog naloga Županijskoga suda u Zagrebu, policajci su pretresli kuću i u njoj pronašli 37 stabljika indijske konoplje, 38 grama sušenih cvjetnih vrhova marihuane, plastičnu bočicu ispunjenu smeđom tekućinom nalik na ulje kanabisa, metalnu drobilicu, digitalnu vagu te kompletan sustav za ventilaciju, grijanje i osvjetljavanje, od transformatora i sjenila sa žaruljama, preko UV lampi i vremenskog prekidača do samostojećeg ventilatora.

- Nemam komentara o događaju. Ne znam ni što da vam kažem, osim da je sreća u nesreći što nitko nije ozlijeđen - rekao nam je kratko muškarac iz kuće koja je bila poprište tragedije, a potom i očevida.

Susjedi nevoljko govore o vatrogasno-policijskoj intervenciji u njihovoj ulici te kažu da je i lani u siječnju u dvorišnoj šupi već jednom gorjelo.

- Što manje se petljamo u susjedske poslove, dulje ćemo imati mir, pa neka tako bude i ovaj put - kažu nam složno stanovnici Kozjačke ulice.

Nakon kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak je, uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:58