ŽIVOTNA DRAMA

SAMOHRANI OTAC 'U šoku sam! Sin i ja gubimo pravo na stan jer birokrati nemaju srce ni dušu'

Split, 210214.Smojina 6.Ivan Malenica , samohrani roditelj koji je pred ovrhom.Foto: Vojko Basic / CROPIX
 Vojko Bašić / CROPIX / CROPIX

Ivan Malenica, dragovoljac Domovinskog rata i samohrani otac 12-godišnjaka, s njim i svojom majkom živi u stanu koji je njegov pokojni otac Petar od splitskog brodogradilišta dobio 1986. godine.

No malena obitelj sada strepi od deložacije jer je Ivan prije mjesec dana dobio rješenje o gubitku prava na otkup tog prizemnog stana u Smojinoj ulici u splitskom Varošu.

Naime, zahtjev za otkup stana Ivan je u skladu s procedurom uložio još devedesetih godina, no svi su spisi tada navodno izgorjeli pa je zahtjev ponovljen desetak godina kasnije.

No poziv za otkup iz nekog je razloga pogreškom konstantno stizao na krivu adresu, u Kozjačku 4 umjesto u Smojinu ulicu, gdje Ivan živi.

Kad je otkrivena pogreška pri slanju poziva za otkup, već je bilo kasno jer je, ovaj put na točnu adresu, stiglo rješenje o gubitku prava na otkup i sada Ivanovu obitelj čeka neizvjesna budućnost.

- Otkad mi je stiglo rješenje o gubitku prava na otkup, u potpunom sam šoku. Iako živimo skromno, do sada smo barem imali krov nad glavom, a tko zna što će sada biti s nama - zabrinuto govori Ivan koji već 32 godine radi fizičkeposlove transporta i dostave za Brodomerkur.

Kako kaže, podstanarstvo za njega nije opcija jer s plaćom od 2500 kuna i 198 kuna dječjeg doplatka jedva pokriva troškove života za sebe i sina.

- Nisam u strahu, nadam se da će se to ipak pozitivno riješiti jer ima dobrih ljudi koji nam pomažu - poručuje 49-godišnji Ivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:32