BIVŠI PREMIJER

Sanader: Glupost je da sam zbog TLM-a i HEP-a pozvan u policiju

 Bruno Konjević/Cropix

Bivši premijer dr. Ivo Sanader u izjavi za Slobodnu Dalmaciju odbacio je kao notornu glupost spekulaciju pojedinih medija o tome da je bio pozvan, te da je bio na razgovoru u policiji u vezi s istragom oko TLM-a i HEP-a.

Naime, ta se spekulacija pojavila u javnosti na temelju izjave glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslava Borovca koji je ustvrdio da policija dosad nije imala praksu obavještavati javnost o tome s kim je razgovarala jer bi to narušilo njezin ugled, pa neće to učiniti ni u konkretnom slučaju.

Potom smo Borovca upitali je li možda policija uputila poziv premijerki ili razgovarala s premijerkom Jadrankom Kosor , koja je i potpisala Odluku o prihvaćanju ponude za kupnju dionica društva Tvornice lakih metala Šibenik na sjednici Vlade održanoj 19. travnja 2007. godine, ili pak s pojedinim članovima Vlade, koji su sudjelovali u poslu oko TLM-a, ali je glasnogovornik opet uskratio precizan odgovor.

- Ma, ne želim uopće odgovarati na ta pitanja, a isto bih vam rekao da me netko pita o vama ili bilo kojem građaninu Hrvatske, a ne o premijerki i članovima Vlade - kazao je glasnogovornik MUP-a.

Kako je Borovec time ostavio otvorenima obje mogućnosti, odmah su reagirali visokopozicionirani dužnosnici u MUP-u DORH-u koji su nam izjavili da s Ivom Sanaderom ni policija ni USKOK nisu obavili nikakav razgovor.

U ekskluzivnoj izjavi za “Slobodnu” to je potvrdio i dr. Sanader.

- To su gluposti i neutemeljene spekulacije - kategoričan je Sanader. On također odbacuje i informaciju da je preko posrednika zatražio razgovor s premijerkom Jadrankom Kosor. Tim povodom bivši premijer dodaje:

- Neka mi se javi taj posrednik kojem sam navodno SMS-om ponudio susret s premijerkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:21