IVINA IMOVINA

Sanader je beskućnik u Splitu: Prijavio stan koji nije njegov

U Pregledniku zemljišnih knjiga Sanader nije vlasnik nekretnina u Splitu

SPLIT - Bivši premijer Ivo Sanader prijavio je u svojoj imovinskoj kartici stan u Splitu koji u zemljišnim knjigama uopće nije upisan na njegovo ime. Naime, u zemljišnim knjigama u Splitu na ime Ive Sanadera ne može se pronaći ni jedna jedina nekretnina.

No, da bi imao gdje obitavati kada dođe u Split, pobrinuli su se, čini se, njegova supruga Mirjana i njena dobrostojeća obitelj. Iz Preglednika zemljišnih knjiga razvidno je da je profesorica arheologije vlasnica četverosobnog stana na tihoj lokaciji u središtu Splita, na adresi Riječka 5. Stan se nalazi na cijeloj prvoj etaži zgrade i prostire se na 100 četvornih metara, a kupljen je u travnju 1992. godine od obitelji Lažeta za iznos od tadašnjih 100 tisuća njemačkih maraka. Prema dostupnim informacijama, Sanaderova supruga pokušala se uknjižiti i na jednu četvrtinu okućnice ukupne površine 520 kvadrata, no njen je zahtjev odbijen i stekla je tek pravo korištenja svoje četvrtine zemljišta.

Veliki potencijal

No, i prije nego što je Sanaderova supruga Mirjana počela stjecati nekretnine, njena obitelj u Splitu već je posjedovala kuću i dva stana. Na Putu Duja 1 u Kopilici, donedavno neatraktivnom području, ali koji po novom GUP-u ima veliki potencijal za gradnju poslovnih sadržaja, nalazi se obiteljska kućica s okućnicom i garažom na ukupnoj površini od 287 metara četvornih.

Tu je nekretninu, zemljišni podaci svjedoče, svojoj kćeri Mirjani i sinu Nenadu ugovorom iz lipnja 1977. godine darovao otac Ivo Šarić, ali i zadržao sebi pravo doživotnog uživanja.

Zanimljivo je da, uz daleko atraktivnije zagrebačke nekretnine koje Mirjanin otac posjeduje, rado boravi upravo u neuglednoj Kopilici. Da je tako, uvjerili smo se obilazeći lokaciju. Pred kućom je i jučer bilo parkirano vozilo Sanaderova punca.

Radnik u škveru

Riječ je o prizemnici na koju pogled zatvara obnovljena garaža. Zemljišnoknjižni podaci otkrivaju da kuća raspolaže sa svega 32 kvadrata i dodatnih 19 kvadrata garaže s dvorištem koje obuhvaća 236 metara četvornih.

Na adresi Sukoišanska 26 na 6. katu još je jedan od stanova koji je upisan na Mirjanina oca, Ivu Šarića. Taj stan od 80,5 kvadrata Šarić je dobio od brodogradilišta Split kao dugogodišnji djelatnik. Imao je stanarsko pravo, da bi ga poslije otkupio i tako postao njegov vlasnik. Stan uglavnom zjapi prazan. Šarićeva supruga i Mirjanina majka Karmela u lipnju 1995. kupila je stan u Karamanovoj 9. Njezin stan prostire se na 65 metara četvornih.

No, svi ti splitski kvadrati onim zagrebačkim ne mogu konkurirati ni veličinom ni lokacijom, pa tako ni vrijednošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:03