TAJNI PLAN ZA POBUNU

Sanader: Jerko, zovi Ozrena! Okrenut ću škver protiv Kosor

Tek nakon sindikalnih nemira i otvaranja krize Sanader bi se, zajedno sa ‘spavačima’ u Saboru, okrenuo protiv Vlade
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Ivo Sanader pokušava ugroziti Jadranku Kosor huškajući radnike splitskoga brodogradilišta protiv Vlade . To nam je ovih dana potvrđeno iz više izvora, među kojima su i najviši dužnosnici HDZ-a i Vlade.

- Sanaderov je plan javno podržavati Vladu u Saboru, a tajno raditi na pobuni sindikata u brodogradilištima.

Tek nakon sindikalnih nemira i otvaranja krize Sanader bi se, zajedno sa ‘spavačima’ u Saboru, okrenuo protiv Vlade - tvrdi visoki izvor u Vladi.

Vjerni suradnici

U tome mu, navodno, pomažu najvjerniji suradnici iz Sabora, Jerko Rošin i Bianca Matković . Taj scenarij potvrđuje i pokušaj Jerka Rošina da na Sanaderovu stranu pridobije Ozrena Matijaševića, predsjednika Hrvatske udruge sindikata . Rošin je, naime, prošli tjedan nazvao Ozrena Matijaševića kako bi dogovorio sastanak na temu Brodosplita. Izvori iz vrha Vlade tvrde da je sastanak inicirao Sanader koji je prije dobro surađivao s Matijaševićem, bivšim sindikalcem Brodosplita.

- Istina je da je Rošin zatražio sastanak sa mnom, ali do njega nije došlo. Nema razloga da s Rošinom ne popričam i o Brodosplitu, ali sigurno neću dopustiti da me se manipulira ili da ja provodim neke zakulisne Sanaderove projekte - izjavio je Ozren Matijašević.

Tekst u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:04