TKO BI GORI...

Sanader najomraženiji, Kosor najpozitivnija političarka u zemlji

 Boris Kovačev / CROPIX

Jadranka Kosor najpozitivnija je političarka u zemlji i nakon dugog razdoblja s vrha je potisnula predsjednika Stjepana Mesića, rezultati su redovitog istraživanja agencije Promocija Plus.

Nakon premijerke Kosor i predsjednika Mesića, treći najpopularniji političar je predsjednički kandidat Ivo Josipović, a najnegativnija osoba u ovom trenutku je Ivo Sanader.

INTERAKTIVNI SPECIJAL: Sanaderov uspon i pad

Drugi predsjednički kandidat Milan Bandić, na šestom je mjestu s 5% izbora za najpozitivnijeg političara. Između dva predsjednička kandidata su Vesna Pusić (5,9%) i Zoran Milanović (5,7%).

Među deset najpozitivnijih političara su i Damir Kajin (2,7%), Nadan Vidošević (2,6%), Željko Rohatinski (2,4%) i Andrija Hebrang (1,5%).

Previranja u HDZ-u nakon odlaska Ive Sanadera, rezultirali su povećanjem podrške vodećoj opozicijskoj stranci SDP-i, čija popularnost raste u posljednjih sedam mjeseci - od 28% u lipnju do 33% u posljednjem mjerenju.

Jadranka Kosor stabilizirala je podršku svojoj stranci na razini od oko 24% (ovaj mjesec 23,5%, u prosincu 24,2%, u studenom 24,6%, u listopadu 24,1%). HNS je zadržala poziciju treće političke stranke u zemlji s izborom od 6,2%. HSS je na četvrtom mjestu s izborom od 4,7%.

HSU je u donjem dijelu ljestvice popularnosti s izborom od 2,8%, dok je HSLS nakon izbora novog predsjednika stranke po prvi put od posljednjih parlamentarnih izbora „preskočio“ HSP koji i dalje proživljava duboku političku krizu (unatoč izboru novog predsjednika). (A.V.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:12