JAMČEVINA 12,4 MILIJUNA KUNA

SANADER OSTAJE U ZATVORU! Kuće založili odvjetnik Goran Suić i supruga Mirjana, sud nije zadovoljan: 'Odluka tek idući tjedan'

 Arhiva CROPIX

NOVO 16:30 - Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader vikend će provesti u istražnom zatvoru u Remetincu jer će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda o njegovom prijedlogu jamčevine odlučivati najranije u ponedjeljak.

-------------------------------

14:12 - Za sada je odgođeno odlučivanje o ponuđenom jamstvu, jer je sud ustvrdio kako ponuđena dokumentacija nije dostatna, te će tražiti od obrane da dostavi potrebne dokumente prije nego što se nastavi odlučivanje u tom predmetu, rekao je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.

Nije poznato hoće li Sanaderovi odvjetnici uspjeti danas dostaviti potrebne dokumente na vrijeme da bi vijeće moglo donijeti odluku o jamstvu. Ukoliko se to ne dogodi, Ivo Sanader najranije bi mogao izaći na slobodu tek u ponedjeljak.

-------------------------------

ZAGREB - Vrhovni sud u cijelosti je u četvrtak ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media, a Ivi Sanaderu određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega koje je zamijenjen jamčevinom od 12,4 milijuna kuna.

Podsjetimo, Vrhovni sud je takvu odluku donio nakon trodnevnog razmatranja žalbi okrivljenika i Uskoka u korupcijskom slučaju Fimi media, u kojem je Sanader bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, te povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Odvjetnici su do petka prijepodne skupili jamčevinu, odnosno dvije nekretnine koje navodno vrijede više od 12,4 milijuna kuna. Jedna nekretnina je kuća u Zagrebu u vlasništvu Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, procijenjena na 9 milijuna kuna, a druga nekretnina je dio obiteljske kuće Mirjane Sanader u Kozarčevoj ulici, koji nije pod sudskom blokadom.

Očekuje se odluka izvanraspravnog vijeća o valjanosti ponuđenog jamstva. U slučaju da vijećše

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 21:41