ŠPICA ZA PROJEKT

Sanader postaje filmska zvijezda? Redatelj Rajko Grlić u Remetincu snima film 'Kino Remetinec'

'Bit će to malo kino za svega nekoliko ljudi, a pred vratima će stajati stražar koji nikoga neće pustiti vani sve dok film ne završi'
Zagreb, 190711.Remetinac. Danas ispred Remetinca pored Sanaderovih odvjetnika Prodanovica i Suica, pojavio se i redatelj Rajko Grlic koji radi dokumentarni film o Ivi Sanaderu.Naslici: Rajko Grlic i snimatelj .Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX / (C)2009 Srdjan Vrancic / CROPIX

ZAGREB - Pažnju brojnih novinara koji prate zbivanja u Remetincu danas je privukao i redatelj Rajko Grlić koji se tamo pojavio s kamerom.

- Ne snimam dokumentarac o Sanaderu . Potrebno mi je nekoliko kadrova za projekt koji radim “Kino Remetinec”, a danas je bio divan dan za to. Zapravo je riječ o filmiću, odnosno, špici za taj projekt, a hoće li on kroz nekoliko godina prerasti u nešto više - eventualni film o Sanaderu ili zatvorima u Hrvatskoj - još ćemo vidjeti, kazao nam je Grlić, inače umirovljeni umjetnički direktor Motovun Film Festivala.

Naime, pod radnim naslovom “Remetinec, Remetinec, domovine sin” Grlić je napravio poseban izbor filmova o zatvorskim temama koji će biti prikazani u sklopu programa 14. Motovun Film Festivala, od 25. do 29. srpnja.

Grlić nam je ispričao kako postoji I zanimljiva priča koja se krije iza imena ovog programa budući je Kino Remetinec doista postojalo. No, na njegovu mjestu danas je izgrađen zatvor.

- Ove godine Motovun Film Festival odlučio je otvoriti svoje Kino Remetinec. Bit će to malo kino za svega nekoliko ljudi, a pred vratima će stajati stražar koji nikoga neće pustiti vani sve dok film ne završi - priča o ideji poznati redatelj .

Dodao je kako će biti predstavljeno sedam naslova iz antologije zatvorskih filmova, od Bustera Keatona i Stanlija i Olija do suvremenih ostvarenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:37