VIDLJIV OPORAVAK

Sanader se s pregleda vratio bez longete i štaka, ponovo vraćen u zatvor u Remetincu

Osim provjere noge liječnici su Sanaderu obavili i ultrazvuk abdomena kao i neke dodatne pretrage
 Željko Grgić/CROPIX

ZAGREB - Ivo Sanader danas ujutro prevezen je u zatvorsku bolnicu u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici kako bi mu liječnici pregledali lijevu nogu s kojom bivši premijer ima problema još od pritvora u Salzburgu, a koja mu od izručenja Hrvatskoj stvara dodatne probleme.

Upravo zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, Sanader u četvrtak nije bio u stanju biti prebačen u središte USKOK-a na ispitivanje, već su istražitelji došli do njega u zatvorski kompleks u Remetincu .

Sanader je put zatvorske bolnice krenuo jutros u 8.50 sati u bijelom kombiju kojeg su pratila dva policijska terenska vozila. Iz kombija Sanader je izašao sa štakama, a lijeva noga mu je bila u longeti te zbog toga nije nosio cipelu nego natikaču.

Pregled je trajao oko dva i pol sata nakon čega je ponovo vraćen u remetinečki zatvor. Prema neslužbenim informacijama, osim provjere noge liječnici su obavili i ultrazvuk abdomena kao i neke dodatne pretrage . Podsjetimo, sadašnja dijagnoza Sanaderova stanja je istegnuće ligamenata u lijevoj nozi.

Također, postoji mogućnost da će Sanader zbog detaljnijeg pregleda, poput magnetske rezonance koja ne postoji u zatvorskoj bolnici, bude odveden i na specijalistički pregled u civilnu zdravstvenu ustanovu.

Po povratku s pregleda Sanader više nije imao longetu na nozi i povremeno je stajao bez pomoći štaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:27