GLAVNI SVJEDOK

SANADERA IZ REMETINCA DOVELI U ŽUPANIJSKI SUD Nastavlja se suđenje u aferi Ina-Mol, opet će svjedočiti Robert Ježić

Robert Ježić
 Goran Mehkek / CROPIX

BIvši premijer Ivo Sanader doveden je iz istražnog zatvora Remetinec na Županijski sud gdje se očekuje nastavak suđenja u aferi Ina-Mol.

Bit će nastavljeno ispitivanje svjedoka Roberta Ježića, koji je na klupi za svjedoke 4. veljače ostao pri svom ranije iskazu, rekavši da je na račun svoje tvrtke primio pet milijuna eura koje je mađarski Mol uplatio za Sanadera. Istaknuo je da je sa Sanaderom bio blizak, ali više poznanik nego prijatelj, na sudu je ispričao da ga je s tadašnjim premijerom upoznao bivši HDZ-ov rizničar i šef carine Mladen Barišić.

Ježić je 4. veljače opisao i sad već "slavni" ručak u restoranu Marcellino.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem je Hernadi još nije bio optužen.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Sanader i Ježić dijelili su optuženičku klupu u slučaju HEP-Dioki u kojem su u listopadu nepravomoćno oslobođeni krivnje za prodaju jeftine struje Diokiju na štetu HEP-a i davanje zajma toj Ježićevoj tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:01