ČISTKE U HDZ-U

'Sanaderov čovjek' Igor Lučić: Lojalan sam vrhu stranke i Vladi

Za nekoga tko je odabrao političku dužnost pogubno je ako se boji, a dužnost može trajati kraće i dulje, odgovorio je na pitanje o svojoj eventualnoj smjeni. Na njegovoj je jahti odbjegli premijer sa suprugom proveo dio godišnjeg odmora
 Bruno Konjević/CROPIX

RIJEKA - Lojalan sam vrhu stranke i Vladi, a obavljanje dužnosti za državu za mene je čast - poručuje Igor Lučić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, ali „Sanaderov čovjek“ kojem bi s obzirom na „čistke“ u HDZ-u mogla biti ugrožena pozicija.

- Za nekoga tko je odabrao političku dužnost pogubno je ako se boji, a dužnost može trajati kraće i dulje - odgovorio je Lučić na pitanje o svojoj eventualnoj smjeni. Lučić je ovu dužnost preuzeo na Sanaderov poziv, no kako sam kaže, i prije toga bio je gotov, uspješan čovjek koji je u stranci od 1991. godine i u politici „misli svojom glavom“.

Svoj odnos s bivšim premijerom Ivom Sanaderom želi zadržati u privatnom dijelu života, no upravo je na njegovoj jahti odbjegli premijer sa suprugom proveo dio lanjskog godišnjeg odmora.

Lučić je u utorak stigao u Rijeku kako bi s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i ravnateljim CARNet-a Zvonimirom Stanićem potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Grada Rijeke i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARN-et.

Bila je to prilika i da se osvrne na ukidanje analognog signala na području Istre i Primorsko-goranske županije u utorak u potpunosti zamjenjuje digitalni televizijski signal. Kako kaže, besplatni telefon Vlade za pomoć oko prebacivanja na digitalnu televiziju je „užaren“, no timovi za pomoć na terenu imali su samo jednu interevenciju jer se problemi uglavnom uspjevaju riješiti savjetovanjem.

Kako kaže, digitalna televizija donosi puno kvalitetniju sliku i zvuk, veći programski izbor jer od kraja travnja u ovoj će se regiji moći gledati i tri specijalizirana programa na nacionalnoj razini. - Regionalne televizije još će neko vrijeme emitirati oba signala, a svi će se eventualni problemi rješavati na terenu - kaže Lučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:21