SVAĐA U HDZ-u

Sanaderov prijatelj Rošin dao ostavku: Odlazim, koalicija s Kerumom nož je u leđa HDZ-u

Jerko Rošin, dosadašnji narodni zastupnik u Saboru i dopredsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ-a, podnio je ostavku na stranačku funkciju, dan uoči sastanka na kome će na županijskoj razini izbore analizirati dopredsjednik stranke Branko Bačić, piše Slobodna Dalmacija .

Rošinovo povlačenje može se tumačiti i kao jedna u nizu unutarstranačkih turbulencija zbog katastrofalnih rezultata HDZ- u X. izbornoj jedinici u kojoj su pomogli Željku Kerumu i sestri mu Nevi da se domognu saborskih fotelja, na štetu plasmana svojih ljudi i obmane birača koji su do pred izbore bili uvjereni kako su HDZ i HGS ljuti protivnici u Splitu.

No, splitski arhitekt je u obrazloženju ostavke koju je poslao dr. Dujomiru Marasoviću, naveo neuspješnu suradnju u Predsjedništvu GO.

- Razgovarao sam s predsjednikom Marasovićem, koji drži kako ne bih mogao ostati dopredsjednik GO jer nismo surađivali na način kako on misli da smo trebali.

Činjenica je da se moja ostavka tražila odmah nakon 3. siječnja 2010. godine, pretpostavljam da je smetnja bila moje prijateljstvo s Ivom Sanaderom, koje nisam tajio pred javnošću... - izjavio je Rošin, piše Slobodna Dalmacija .

Originalni članak pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:12