AFERA FIMI MEDIA

SANADEROV ŠEF OSIGURANJA POBIO BARIŠIĆEV ISKAZ Tigar: 'Nitko nije ulazio kod Sanadera bez provjere'

Osobni premijerov tjelohranitelj Blažević suspendiran je kada je otkriveno da je nakon pokretanja slučaja Fimi media Sanaderovu odvjetniku nosio pakete
 Damjan Tadić / Cropix

ZAGREB - Dvojica šefova osiguranja bivšeg premijera Ive Sanadera pobili su danas tvrdnje optuženog HDZ-ova rizničara Mladena Barišića koji je, među ostalim, posvjedočio da je bez provjere ulazio u Sanaderov dom te ured u vladi gdje mu je navodno nosio novac izvučen iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media .

"Nitko nije mogao ući u štićeni objekt bez da se identificirao", kazao je Davor Blažević Tigar, bivši ravnatelj uprave za posebne poslove sigurnosti u MUP-u i osobni premijerov tjelohranitelj suspendiran kada je otkriveno da je nakon pokretanja slučaja Fimi media Sanaderovu odvjetniku nosio pakete.

Osim što je pobio Barišićeve tvrdnje da je kao stranački rizničar zadužen za nošenje novca iz crnog fonda mogao bez pretrage ući u zgradu vlade i Sanaderov dom, Blažević je posvjedočio i da nikada nije bio u restoranu u Tučepima gdje je Barišić navodno dao 1,3 milijuna kuna čelnicima bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990.

Kazao je i da od Barišića nikada nije preuzimao namirnice za jahtu "Romanca" na kojoj je plovio Sanader.

Miljenko Radnić, bivši šef odjela za osiguranje, rekao je da s Barišićem nikada nije bio u Njemačkoj zbog kupnje jednog od Sanaderovih blindiranih BMW-a. Posvjedočio je da su svi Sanaderovi BMW-i imali istu registraciju te da je blindiran automobil 2004. kupljen jer postojeći nije zadovoljavao sigurnosne standarde.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi se na klupi za svjedoke očekuje Sanaderova supruga Mirjana koja bi trebala odgovoriti je li bila u obiteljskoj vili u Kozarčevoj ulici kada je Barišić tamo navodno donosio novac za bivšeg premijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:25