AFERA FIMI MEDIJA: FOTOGALERIJA

SANADEROVE KĆERI NA SUDU Petra od države traži povrat novca za put: 'Došla sam iz SAD-a'

Iako su došle na sud, kćeri bivšeg premijera danas nisu svjedočile na suđenju svom ocu
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Kćeri bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a, Bruna i Petra Sanader, danas nisu svjedočile na suđenju svom ocu u slučaju Fimi medija jer su se pozvale na zakonsku blagodat da ne moraju svjedočiti protiv člana obitelji.

Bruna i Petra Sanader na sud su pozvane jer su obuhvaćene tzv. prijedlogom za prošireno oduzimanje imovinske koristi, odnosno jer su im nakon pokretanja kaznenog postupka protiv njihova oca, osumnjičenog za korupciju, blokirani bankovni računi.

Na tri računa u Privrednoj, Zagrebačkoj i Raiffeisen banci glumici Petri Sanader blokirano je ukupno oko 58.000 eura, tisuću franaka i 39.600 dolara. No, kako je na sud došla iz Amerike, iako nije svjedočila, ima pravo na naknadu putnih troškova.

Njezina mlađa sestra, liječnica, u istim bankama ima ukupno nešto više od 34.000 eura, tisuću franaka i 925 dolara.

FOTOGALERIJA: SANADEROVE KĆERI U SUDNICI

Sanaderova obrana na sudu je kazala da su Bruni Sanader blokirana i dva računa otvorena nakon pokretanja kaznenog postupka te je zatražila da se utvrdi o čemu je riječ. "Zaposlena je u bolnici u Vinogradskoj i mora imati račun, ali strahuje da bi i on mogao biti blokiran", kazala je odvjetnica Jadranka Sloković.

Predstavnica Uskoka kazala je da nema saznanja o tome, jer se ne radi o računima obuhvaćenima blokadom po zahtjevu tužiteljstva.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak kada bi trebali svjedočiti Sanaderova supruga Mirjana i punac Ivo Šarić. Njih dvoje je već trebalo biti ispitano, ali je Mirjana Sanader nedolazak ispričala odlaskom na stručni sumpozij, a Ivo Šarić lošim zdravstvenim stanjem.

Sutkinja Ivana Čalić je Mirjanu Sanader zbog toga kaznila s 5.000 kuna , dok je Ivi Šariću zaprijetila da će ga ako ne dostavi potpunu liječničku dokumentaciju, na sud dovesti policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2022 21:00