SLUČAJ FIMI-MEDIA

Sanaderu odbijena žalba, ostaje u Remetincu: Sud ne vjeruje bivšem premijeru da nije pokušao pobjeći

Bivši premijer Ivo Sanader ostaje u jednomjesečnom istražnom zatvoru nakon što mu je izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo žalbu na tu odluku. Sanaderu je istražni zatvor određen prije sedam mjeseci još na početku istrage koja je protiv njega pokrenuta u slučaju Fimi medija.

U žabi je naveo kako je iz Hrvatske u prosincu prošle godine izašao zbog dogovorenog službenog puta, a ne kako bi pobjegao od pravosuđa. Sud je tu žalbu odbio, a sudac Ratko Šćekić je naveo kako obrana nije ponudila jamčevinu za puštanje na slobodu, niti neku drugu mjeru opreza, kao što su istražni zatvor u domu, oduzimanje putovnice ili slično.

Sanader se u istražnom zatvoru nalazi i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali se na tu odluku nije žalio.

Bivši premijer je prošli tjedan USKOK-ovim odvjetnicama iznio svoju obranu u slučaju Fimi media, a ovog tjedna ga čeka obrana u slučaju nezakonitog uzimanja provizije od Hypo banke. Sumnjiči ga se za nezakonito uzimanje 3,5 milijuna kuna provizije za zajam od 140 milijuna austrijskih šilinga koje je hrvatska vlada dobila 1995. godine, kada je obnašao dužnost zamjenika ministra vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 19:35