IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Sandra Benčić u izdanju u kakvom je još niste vidjeli: ‘Milanović kao premijer? Sve smo rekli...‘

Pogledajte prvi dio izbornog video specijala Jutarnjeg - Ništa nas ne smije iznenaditi

Sandra Benčić

 Hanza Tv/

Na snimanje u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba sukoordinatorica Možemo!, Sandra Benčić došla je sa stavom da će probati izvršiti sve vježbe koje će joj vatrogasci zadati, pa kako bude. A bilo je i više nego dobro.

"Uopće nije strašno. Mislila sam da ću se bojati visine, ali nisam. Prevladao je osjećaj da sam sigurna", objašnjavala je Benčić nakon što se spustila užetom s drugog kata, a onda se visoko popela vatrogasnim ljestvama do košare iz koje se potom prebacila u zgradu.

Video Sandre Benčić na poligonu vatrogasca pogledajte ispod!

Možemo! ju je još davno istaknulo kao kandidatkinju za iduću premijerku, a mi pitamo pod kojim bi uvjetima njena stranka podržala Zorana Milanovića za predsjednika Vlade.

Njen se odgovor sveo na to da su sve rekli o načinu na koji su spremni postizborno koalirati, a to je sa strankama od centra na lijevo, a stranka koja dobije najviše mandata je ona koja će dati mandatara.

Pitamo i kako bi provela obećanje da će Hrvatska biti samodostatna u hrani. Kaže da bi povećali poljoprivrednu proizvodnju, a malim proizvođačima omogućili da putem zelene javne nabave sudjeluju u opskrbljivanju hranom za sve javne ustanove, od škole, vrtića, staračkih domova, bolnica. Cilj je da hrana bude iz lokalnog uzgoja i izravno od proizvođača. "Time ćemo u poljoprivredu vratiti više novaca nego što ga donose sve subvencije", tvrdi Benčić.

Kao podrška stranačkoj kolegici, ali i kao gradonačelnik Zagreba, vatrogasnu postrojbu posjetio je Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici, Luka Korlaet i Danijela Dolenec. Postrojba je iznimno važna za grad jer prva reagira u svakoj nepogodi, od potresa, poplave, požara, do prometnih nesreća. Samo su lani zagrebački vatrogasci imali 5751 hitnih intervencija. Njih 1063 se odnosilo na požarne, 3641 na tehničke intervencije, 6 na intervencije s opasnim tvarima, a 1041 na ostale (krive i lažne dojave, izvide, radove i osiguranja). Samo su lani izravno spasili 38 osoba.

Premda je rekla kako trenutno nije u formi, Sandra Benčić je pokazala iznimnu spretnost na vatrogasnim treninzima, a onda otkrila pojedinost koja sve objašnjava. Odrasla je u Zagorju koje ima tradiciju dobrovoljnih vatrogasnih društava, a ona su bila otvorena za sve pa i djecu i zato je u djetinjstvu puno vremena provela baš kod vatrogasaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:57