HUMANITARNI KONCERT

Sandra Paović rasplakala publiku u Areni

Tony Cetinski je na Sandrin zahtjev pjesmu 'Kad žena zavoli' posvetio njenom dečku Marcu Altermattu. Premijerno je prikazan i dokumentarac o stolnotenisačici '52 minute'
 Ronald Goršić/Cropix

Humanitarni projekt pod nazivom „Možeš sve“ večeras je održan u zagrebačkoj Areni u čast hrvatskoj olimpijki, stolnotenisačici Sandri Paović, kojoj su nakon teške prometne nesreće 30. siječnja šanse za oporavak iznosile samo jedan posto. Kad je Sandra na vlastitim nogama uz pomoć štaka prošetala parketom do pozornice cijela dvorana se digla na noge i prolomio se gromoglasan pljesak.

- Sandra je ta koja je podigla najveći teret, koja je napravila nešto nemoguće - ukratko je sažeo Zoran Primorac njen nevjerojatan oporavak.

Program se sastojao od dokumentarnog filma „52 minute“ i koncerta na kojem su nastupili T ony Cetinski, Nina Badrić, Massimo, Boris Novković i Aki Rahimovski. Tony Cetinski je na Sandrin zahtjev pjesmu “Kad žena zavoli” posvetio njenom dečku Marcu Altermattu, švicarskom stolnoteniskom reprezentativcu, te se spustio sa pozornice da bude što bliže zaljubljenom paru.

Premijerno je prikazan i dokumentarac „52 minute“ čiji se naslov odnosi na 52 minute koliko je trajao Sandrin najdulji pobjednički stolnoteniski meč i 52 minute koliko je trebalo spasilačkoj ekipi da je izvuku iz uništenog automobila. Autor i scenarist „52 minute“ je Bruno Kovačević a redatelj je Ranko Varlaj, oni su ujedno autori višestruko nagrađivanog dokumentarca „Dnevnik pobjednika“ o hrvatskom skijaškom čudu, obitelji Kostelić.

Iako su joj nakon prometne nesreće liječnici davali samo crne prognoze, nakon 11 mjeseci, koliko je provela u bolnici Francuskoj i na rehabilitaciji u švicarskom Nottwilu, Sandra je pokazala iznenađujuće rezultate te sada može hodati uz pomoć štaka. Usprkos tome Sandra se još uvijek bori s velikim problemima. Još uvijek nema podražaja na bol u nogama, dijelu leđa i ruku, te nema podržaja na toplo-hladno. Svrha projekta „Možeš sve“ je da se sredstvima od kupljenih ulaznica 26-godišnjoj Sandri osigura nastavak uspješne rehabilitacije i u 2010. godini. Sandru su došli podržati i mnogi poznati iz javnog, kulturnog i političkog života te njene kolege sportaši Tama Boroš, Zoran Primorac, Mario Ančić, Stjepan Božić i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:37