SASTANAK S PETROVOM

SANDRA ŠVALJEK POTVRDILA 'Prije mjesec dana odbila sam ponudu Mosta da postanem hrvatska premijerka!'

 Darko Tomas / EPH

U intervjuu za N1 televiziju ekonomistica Sandra Švaljek potvrdila je da su je iz Mosta kontaktirali u vezi mogućnosti da preuzme mjesto mandatara nove hrvatske vlade.

- Činjenica je da sam s g. Petrovom razgovarala na tu temu prije mjesec dana, što je prije prilično vremena. Otklonila sam tu mogućnost, prije svega zato što smatram da čovjek s tom ambicijom mora proći kampanju, učlaniti se u političku stranku ili biti dio nezavisne liste. S obzirom da to nisam napravila, otklonila sam tu mogućnost, jer nisam htjela upasti sa strane. To je nešto što slabi poziciju predsjednika vlade - rekla je Švaljek z a N1 televiziju.

Na pitanje hoće li ta činjenica otežati posao Tihomiru Oreškoviću odgovorila je:

- Potencijalno da. Pitanje je koliko je Orešković bio u kontaktu s HDZ-om, jer on je njihov kandidat, koliko je integriran u HDZ i je li sudjelovao u izradi programa o kojem mi malo znamo, jer nismo ga vidjeli, treba vidjeti i kakvu će podršku imati. Svima bi bilo drago kad bi podrška bila potpuna i kad bi Orešković mogao provesti ono što smatra potrebnim.

Voditelj je gospođu Švaljek upitao za njezin dojam o novom mandataru.

- Kad sam bila na čelu Ekonomskog instituta razgovarala sam s njim u nekoliko navrata. On je bio zainteresiran za to kako Institut radi i kako vidi gospodarstvo. On je pravi poslovni čovjek koji ima zapadno obrazovanje, on je osoba koja osim svoje struke - inženjer je kemije - dobro poznaje poslovni svijet i financije, reklo bi se da je business minded, gleda što je nabolje za biznis. Znam da je bio nezadovoljan vezano za razne prepreke za ulaganje i očekujem da ukloni ono što mu je smetalo kad je bio na čelu Plive.

Za kraj je Švaljek dobila pitanje o tome kolike su šanse da uđe u Vladu.

- Vjerojatnost za to je izuzetno mala, čula sam da se spominju neka imena, ali vidjet ćemo. Tim g. Oreškovića mora biti sastavljen po njegovom ukusu i kriterijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:29