StoryEditor
'NISAM POZVANA'

SANJA BARIĆ DEMANTIRALA DA RADI NA ZAKONU O POBAČAJU Ovo pitanje svakako nije dio specijalizacije iz obiteljskog prava, već iz područja ljudskih prava

Sanja Barić
 Boris Kovačev / CROPIX

Profesorica ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Rijeci, Sanja Barić reagirala je objavom na društvenoj mreži na informacije po kojima bi bila u radnoj skupini za izradu novog Zakona o pobačaju. Prof. Barić je demantirala ove špekulacije, ali i rekla što misli o tome kako bi trebala biti formirana radna skupina.

Njena objava na Facebooku glasi:

"Nakon petog novinarskog upita, da me više ne morate zvati, samo da znate: nisam kontaktirana, niti pozvana u radnu skupinu vezanu za novi Zakon o pobačaju.

Inače, pravna struka o tome ima puno za reći, a ovo pitanje svakako nije dio specijalizacije iz obiteljskog prava, već iz područja ljudskih prava, koje je primarno subspecijalizacija ustavnog i međunarodnog prava. U RH imamo pravne stručnjake koji se bave ovim područjem, a to svakako nisu oni koji se ističu isključivo svjetonazorskim pristupom ovoj temi i nemaju druge stvarne kvalifikacije da o tome progovaraju.

Da ne bi bilo zabune, pod stvarne stručnjake za ovo područje ne mislim na sebe. Znam dosta, ali ima ih koji znaju puno više. Znaju, a ne propovjedaju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2020 17:08