PSIHIČKO NASILJE

Sanja u Zagrebu bivšem mužu pred djetetom rekla: ‘Svinjo, đubre, lopove!‘, sud je kaznio s 929 eura

Ključan je bio iskaz svjedokinje, nove djevojke njezina muža, koja je bila ondje...

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Zbog psihičkog nasilja koje je počinila prema bivšem suprugu u prisutnosti njihova malodobnog djeteta, 39-godišnja Sanja proglašena je krivom, a prema presudi prekršajne sutkinje u Zagrebu, mora platiti 929 eura kazne. Na presudu se još može žaliti, piše portal Danica.hr.

Prema presudi, Sanja je lani u svibnju oko 16 sati “ispred kuće u Zagrebu počinila psihičko nasilje prema svom bivšem suprugu u nazočnosti njihovog zajedničkog djeteta (6)”.

“Bivšeg supruga vrijeđala je riječima: ‘Lopove, đubre, svinjo debela, razbit ću te!‘... To je kod istog prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, u nazočnosti djeteta počinila je psihičko nasilje u obitelji”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Sanja je priznala da su se posvađali i jedno drugome svašta rekli, ali opovrgava da je to bilo u prisutnosti djeteta.

No ključan je bio iskaz svjedokinje, nove djevojke njezina muža, koja je toga dana bila ondje i koja je ispričala što je sve Sanja izgovorila njezinu dečku.

Policija je bila prekršajno prijavila i supruga napisavši kako je Sanji toga dana rekao: “Ne smiješ doći u ulicu, što radiš tu, glupa si, maloumna si!“. Sutkinja ga je oslobodila jer su i supruga i njegova djevojka to opovrgnuli, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 17:10