HUMANITARNI TURNIR

Sara (14) boluje od rijetke genetske bolesti: ‘Kombi s rampom olakšat će nam odlaske na preglede‘

Za vozilo s rampom potrebno je prikupiti 67 tisuća eura, a trenutno je prikupljena tek polovica sredstava

Srcem za Saru

 Privatna arhiva

Humanitarnom akcijom Srcem uz Saru prikupljaju se novčana sredstva za kombi s rampom za osobe s invaliditetom koji će četrnaestogodišnjakinji iz Zaprešića olakšati odlaske na preglede i terapije. Sara Brkičić boluje od rijetke genetske bolesti - infantilne epileptičke encefalopatije zbog čega ne može samostalno sjediti, ne govori, nepokretna je i gotovo potpuno slijepa.

Djevojčica se ne može voziti na sjedalu niti u sjedalici pa je udruga Stepinčeva oaza mira pokrenula humanitarnu akciju kojoj je cilj kupnja kombija u koji stanu Sarina invalidska kolica. Njezina majka Ana ima status roditelja njegovatelja zbog cjelodnevne skrbi koja je njenoj kćeri potrebna, a prijevozno sredstvo s potrebnom opremom uvelike bi olakšalo putovanje na potrebne kontrole.

- Prve znakove bolesti primijetili smo nakon prve godine života, do tad se normalno razvijala. Bolest je započela s epileptičkim napadajima i gubljenjem motorike, no konačna dijagnoza nije postavljena sve do Sarinog desetog rođendana. Liječnici nisu mogli otkriti pravi uzrok dok nisu nalazi poslani u inozemstvo, do tad se liječila samo za epilepsiju, rekla je majka Ana koja uz Saru ima i dvojicu mlađih sinova.

Za vozilo s rampom potrebno je prikupiti 67 tisuća eura, a humanitarnom akcijom koja je započela 15. veljače trenutno je prikupljena tek polovica sredstava, odnosno 34 tisuće eura. Ostatak novca prikupljat će se do 15. svibnja kroz razne aktivnosti.

Ove subote održava se taekwondo turnir na kojem će se dio kotizacije odvojiti za Saru, na odbojkaškom turniru prikupljat će se dobrovoljne donacije, a nakon Uskrsa u planu je i humanitarni koncert.

image

Srcem za Saru

Svi zainteresirani pozivaju se da pomognu Sari uplatom na račun:

Uplate iz Republike Hrvatske:

VLASNIK RAČUNA: STEPINCEVA OAZA MIRA

IBAN: HR0923600001300178217

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: 2023

OPIS PLAĆANJA: Srcem uz Saru

Uplate iz inozemstva:

IBAN: HR0923600001300178217

SWIFT CODE: ZABAHR2X

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2023 23:38