NAPISALA POST NA FACEBOOKU VLADE

Sarnavka: 'HZZO diže tužbu protiv mene jer povremeno volontiram, a imam karcinom! To je svinjarija'

 Admir Buljubašić / CROPIX

Sanja Sarnavka, javnosti poznata iz Udruge B.a.b.e. ogorčena je zbog postupnja države prema njoj sada kada je, kako je nedavno u intervjuu Gloriji ispričala, teško bolesna. Zato je na Facebook stranicama Vlade ostavila poruku u kojoj je kazala kako HZZO protiv nje i njene doktorice opće prakse podnosi prijavu i to zato što je u spomenutom intervjuu u nekoliko navrata rekla kako povremeno radi iako je na bolovanju.

"Zanima me kako se moze doći do Ministarstva zdravlja - niti na jedan broj nitko se ne javlja satima. HZZO-ov broj sam jedva pronašla, ali je stalno zauzeto", pita se Sarnavaka i dodaje kako boluje od karcinoma i prima kemoterapiju.

"Na bolovanju sam od operacije. Sada mi je javila liječnica opće prakse da HZZO protiv mene, a valjda i nje, podnosi prijavu jer sam u u intervjuu u Gloriji rekla da povremeno nešto odradim za svoju organizaciju - B.a.B.e. i Kuću ljudskih prava još više i to volonterski", napisala je Sarnavka.

"Tražit ću psihijatrijski pregled da mi objasne kako sam uopće do sada preživjela u ovoj državi. A bogme ću ići i do Strasbourga", dodala je te se pritom upitala gdje to ima da osobu prozivaju zato što povremeno nešto napravi i to bez novčane nadoknade i teško bolesna.

"Kritizirala sam sustav u intervjuu pa to sada valjda Imperija uzvraća udarac. Sramota i svinjarija, ali neće tek tako lako proći", poručila je na kraju Sanja Sarnavka.

HZZO: Sarnavki nitko nije prijetio tužbom niti prekidom bolovanja

ZAGREB - Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga opovrgnuo je danas tvrdnju predsjednice udruge B.a.B.e. Sanje Sarnavke oboljele od karcinoma, kako HZZO protiv nje podnosi prijavu, jer dok je na bolovanju povremeno volontira za svoju udrugu, poručivši kako se ni HZZO-o ni bilo tko iz zdravstvenoga sustava nije nekorektno ponio prema Sarnavki niti joj je prijetio bilo kakvom tužbom il prekidom bolovanja.

"Proveden je uobičajen postupak kod njezina bolovanja, kao i kod ostalih 47 tisuća hrvatskih građana, osiguranika HZZO-a koji su na bolovanju", izjavio je Varga novinarima dodajući kako im zakon nalaže da se sva bolovanja kontroliraju.

U konkretnoj situaciji, Sanja Sarnavka je na važećem bolovanju do 19. prosinca kada će se utvrditi opravdanost njegova produljenja, a kontrola HZZO-a je utvrdila kako bolovanje i oporavak nakon operacije teku uredno i u skladu s pravilima, poručuje se u današnjem priopćenju HZZO-a.

Na upit novinara ima li Sarnavka pravo raditi volonterski dok je na bolovanju, ravnatelj HZZO-a je rekao kako je tijekom bolovanja zabranjeno poduzimati bilo kakve radnje, koje štete čovjekovu zdravlju, a na liječnicima obiteljske medicine je da savjetuju o tome svoje pacijente.

Sanja Sarnavka je na Vladinoj Facebook stranici objavila tekst u kojem se požalila da joj se na telefone Ministarstva zdravlja i HZZO-a nitko ne javlja, te da HZZO podnosi prijavu protiv nje i njezine liječnice jer je ona (Sarnavka) u jednom intervjuu rekla kako povremeno nešto volonterski odradi za udrugu B.a.b.e. i Kuću ljudskih prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:08