KOLONA SJEĆANJA

Sastali se Medved, Penava i Capak: ‘Preporuka je da se u Vukovaru okupi što manje ljudi...‘

Na sastanku se razmatrao način organizacije ovogodišnje Kolone sjećanja u svjetlu nepovoljnih epidemioloških okolnosti
Arhivska fotografija
 Duje Klaric/Cropix

U Ministarstvu branitelja danas je održan sastanak vezan uz organizaciju ovogodišnje Kolone sjećanja u Vukovaru 18. studenoga.

- Održali smo konstituirajuću sjednicu Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj na kojoj su nazočili gradonačelnik grada Vukovara, načelnik općine Škabrnja i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ono što je posebno važno je da smo analizirali okolnosti i sve detalje vezane za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i sve žrtve iz Domovinskog rata. Temeljito smo prošli kroz program obilježavanja Dana sjećanja i pokušali detektirati sve kritične točke i sve rizike, a sve kako bismo zaštitili zdravlje ljudi. Program će se održati 18. studenoga u Vukovaru i Škabrnji uz sve epidemiološke mjere koje će tada biti na snazi. Za tjedan dana ponovno ćemo se naći ovdje kako bismo analizirali situaciju i konkretne detalje programa - rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom.

- Sastat ćemo se ponovno za tjedan dana, do tada ćemo pratiti situaciju i ići u smjeru da će Kolona sjećanja biti održana, ali uz sve epidemiološke mjere kako se ne bi ugrozilo zdravlje sudionika. Pozivam sve građane da tog dana zapale svijeću na svojim prozorima, i lampion u prozoru je dovoljan. A za one koji doista imaju svoje razloge da dođu u Vukovar pokušavamo ostaviti otvorenu mogućnost da tog dana i budu u Vukovaru - rekao je Penava.

Preporučeno je da se otkažu svi organizirani dolasci u Vukovar autobusima i vlakovima, a možda će biti i restrikcija što se tiče rada ugostiteljskih objekata tog dana.

- S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju kod nas, preporuka bi bila da se što manje ljudi okupi u Vukovaru. Postoje i drugi načini da se obilježi taj dan, poput paljenja svijeća u Vukovarskim ulicama u gradovima diljem zemlje - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:06