URUČILI MU DOKUMENT

SASTANAK NA PANTOVČAKU Predsjednik Zoran Milanović razgovarao s vodstvom HAZU-a o obnovi Zagreba nakon potresa

Zoran Milanović i predstavnici HAZU-a
 Ured Predsjednika Republike

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) s kojim je razgovarao o obnovi Zagreba nakon potresa.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademika Velimira Neidhardta, potpredsjednike HAZU-a akademika Davora Miličića i akademika Franu Paraća te glavnog tajnika akademika Daria Vretenara, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti uručio je predsjedniku Milanoviću „Izjavu HAZU-a o obnovi Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020.“, dokument u kojemu su akademici iznijeli svoje viđenje obnove Zagreba nakon potresa. Prema spomenutom dokumentu, HAZU se zalaže za multidisciplinarni model obnove Zagreba koji će uvažavati javni interes i opće dobro, a vrsnoća biti uvjet obnove.

Isto tako, upoznali su Predsjednika Republike s oštećenjima koja su u potresu pretrpjeli objekti HAZU-a, te ga informirali o planovima i mogućnostima njihove obnove, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 05:13