DANICA JURIČIĆ

SASTANAK VRHA SDP-a Milanovića se nitko nije usudio pitati nudi li doista posao šefici ureda Ive Josipovića

Kutina, 230315.Petrokemija.Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic posjetio je tvrtku Petrokemija d.d. tvornica gnojiva Kutina. Uz predsjednika Vlade u obilazak Petrokemije stigao je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Zoran Milanović i članovi Predsjedništva SDP-a niti na sastanku koji je održan u srijedu navečer nisu odlučili otvoriti raspravu o datumu predstojećih parlamentarnih izbora. Iako su se nešto ranije u stranačkoj centrali okupila i desetorica SDP-ovih koordinatora u izbornim jedinicama, Milanović i članovi vrha Socijaldemokratske partije samo su načelno pričali o izborima.

„Čuli smo mišljenja s terena i čini se da se situacija polako popravlja i raste optimizam da možemo pobijediti. Zato je koordinatorima naloženo intenziviranje predizbornih aktivnosti jer na ovim izborima svaki glas će biti presudan“, ispričao je sudionik sastanka na Iblerovom trgu.

U izrazito nepolemičnoj atmosferi, pomalo su stršile dvije situacije.

Prvo, Milanović je suradnicima kazao da je ostao iznenađen odlukom bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je najavio osnivanje stranke lijevog centra. Dan ranije u Rijeci je izjavio kako Josipović ne može naštetiti SDP-u, međutim, dobar dio članova Predsjedništva drukčije razmišlja. Nitko ne vjeruje kako će Ivo Josipović ostvariti jako dobar rezultat, ali vlada zabrinutost da bi mogao oduzeti dio glasova Kukuriku koaliciji, i tako posredno, pomoći HDZ-u. Iako treba napomenuti da nitko u Predsjedništvu SDP-a nije iznio eksplicitnu kritiku na račun Josipovića.

Drugo, među članovima Presjedništva proširila se vijest kako Milanović za glasnogovornicu SDP-a želi postaviti Danicu Juričić, dosadašnju šeficu Josipovićevog ureda. Ona u zadnje vrijeme na Facebooku intenzivno agitira za SDP, a neki u vrhu stranke tvrde kako joj je Milanović nedavno ponudio posao glasnogovornice. Kao i obično, niti na ovom sastanku nitko se Milanovića nije usudio pitati je li to istina.

Danica Juričić na Facebooku je među ostalim istaknula da nije u novoj stranci Ive Josipovića.

- Josipoviću želim uspjeh u novom političkom projektu. Moj je politički izbor SDP - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:36